casa lui

casa lui

Architect
dep studio
Location
Paratico, Italy | View Map
Project Year
2013
Category
Private Houses
dep studio

casa lui

dep studio as Architects

The goal of the intervention was to solve the problems of water infiltration in the basement areas of the building through the creation of a gap that allowed aerated to remove the soil from the perimeter walls of the building. In the planning phase we immediately realized that the operation had to go beyond just resolution of the problem; It had the opportunity to upgrade their basements into disuse for a long time for the high percentage of humidity and also for the bad quality of the space and the lack of natural light. Thus came the idea of ​​creating a patio in the final stretch of the cavity to allow air and light to reach the basement areas. So it was possible to realize a large window can retrain a large local area now intended to play / relax. In addition, following a bold cantilevered staircase made of galvanized iron, you can directly access the garden. The rest of the cavity is characterized by demonstrating a strong personality resulting from the rigid architectural design and the use of reinforced concrete left exposed and galvanized iron, which is further enhanced by the seven skylights that provide soft lighting at any time of day. The portion of the garden the new intervention is recognized by the new paving slabs made to record in stone Piasentina with flamed finish and brushed and the new patio bordered by light to the basement with sheets of clear glass embedded flush with the floor.

Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More