‬ architecture

An overview of projects, products and exclusive articles about ‬ architecture

Projet • By dasso Bamboo ProductsHôtels

1 Hotel Haitang Bay, Sanya

With lush gardens and native greenery, 1 Hotel Haitang Bay, Sanya is inspired by the rugged, raw beauty of Hainan Island. Designed using dasso sustainable bamboo products to create a modern space and show the beauty of nature. dassoCTECH decking has been installed around the swimming pool, balcony, and roof decking; The bamboo timber circular railings and handrails in the garden are customized by CNC Process; Bamboo Fence is used in the gallery and grille of the outdoor dining area. dasso dasso En savoir plus

Projet • By FEI ArchitectsThéâtres

Stand Installation of New Sun Student Center

Located in the center of the function area for students' living and studying, and adjacent to the Peking University Hall and No.2 Teaching Building, the New Sun Student Center of Peking University is a building integrate student activities, services, management and other functions. With the rapid development of the Information age, the problems of single function and aging facilities make the space unable to meet the students' extracurricular needs. Therefore, starting from the small theatre, making the New Sun Student Center a creative convergence point on campus has been the focus of this project. Caption People's behavior depends on who they are and where they are. "The attributes of the cells in human body will subconsciously gui... En savoir plus

Projet • By Design Associates NakamuraBureaux

Office in Shimabara

The site overlooks Shimabara Port and Mt. Unzen, so we planned an office where people can work while enjoying the view. By slanting the exterior wall, we planned to block the view from the street while at the same time securing the view. ©Keishin Horikoshi / SS Tokyo The rhythm of the slanted exterior walls and random openings create a facade design that is not monotonous but varied. The slanted exterior wall also changes its expression with time.The slanted exterior wall plays the role of a niche in the interior, and by randomizing its size and position, a space with change was created.  ©Keishin Horikoshi / SS Tokyo ©Keishin Horikoshi / SS Tokyo ©Keishin Horikoshi / SS Tokyo ©Keishin Horik... En savoir plus

Projet • By CSMM - architecture mattersBureaux

CSMM, Dusseldorf

CSMM – architecture matters is continuing its recent growth streak. To meet the demands for more flexibility in the workplace, the architecture and consulting firm opened a brand-new Dusseldorf branch office. The CSMM team has created a smart yet stylish design for its 300-square-meter office in the city’s Medienhafen district. The result is a true “place of possibility” designed to inspire staff with its communal areas for collaboration and its retreat spaces for concentration. Thanks to the flexible and variable layout, the design meets growing demands for more agile work practices and creates an optimal work environment. The addition of a desk-sharing scheme allows for more effective use of the office space and mo... En savoir plus

Projet • By CSMM - architecture mattersBureaux

Reply Lingotto, Turin

Reply tasked the architecture and consulting firm CSMM with developing a distinctive corporate interior design for its headquarters in FIAT’s former Lingotto factory in Turin. A section of the new office known as “Area 42” features co-design workshops where Reply clients can collaborate with the Reply development team on building and testing prototypes in a real-world environment. The interior design of these innovative research, recreational and office spaces expands on the concept CSMM has already introduced at six other Reply sites, including the Munich office. From the outset, the goal has always been to translate the Italian IT consulting firm’s brand identity into successful workplace design. As such, “Ar... En savoir plus

Projet • By Célula ArquitecturaAppartements

São Mamede house

This house from the beginning of the century was found in an almost original state. It is composed of a few interior partitions and big closed terraces with a view to the gardens on the interior of the block. The floor’s height is of three meters, the wooden planks of the floor complete all its length without joints, the ornamented ceilings and mosaics are the starting point for a delicate and conservative intervention. The projects' intention is to connect some rooms providing a more multifunctional use of space, restoring the back facade to its original design, as well as modernizing the water closet and kitchen. The use of local and traditional materials reinforced some areas which had to be renewed. Célula Arquitectura... En savoir plus

Projet • By ANA architectsLogement

Robin Wood

Robin Wood is coming to Centrumeiland in IJburg, Amsterdam: a high-quality urban block ‘cut from wood’ that embraces a Tiny Forest. A striking beacon that forms a playful, open connection between a lively city street and a pleasant residential neighborhood. Here a free-living environment is created, where the green invites you to move. The building is like the trees; made of wood, self-sufficient and circular. Its modular construction enables both large and small, flexible reconfigurable, and linkable dwellings which are easily adaptable over time. Robin Wood gives something back to the island’s residents and invites them to contribute to their own living environment. Beauty and the Bit Add new meaning Robin Wood i... En savoir plus

Projet • By Park AssociatiBureaux

Valtorta 52

The project salvages and regenerates part of an office complex dating back to the 1960s. Thanks to a complete rethinking of the façade and the internal layout, the strong retrofitting intervention manages to create a flexible, elegant building characterised by refined materials that establish a connection with the surrounding context — a district in the north of Milan that is undergoing significant transformation. © Andrea Martiradonna The existing curtain wall has been entirely replaced and a fourth floor set back from the façade has been added to the three existing ones, offering an additional office space and a green terrace along part of the building's perimeter. © Andrea Martiradonna Mostly cha... En savoir plus

Projet • By Mário Alves ArquitetoAppartements

Puro Homes

The project is based on responding to a specific collective housing program. Inserted in a subdivision located in the new area of ​​the Aveiro city, the land is located between two lots, of which are not built yet. As such, the project idea is based on marking the highlight of a new design in this new area. Ivo Tavares Studio The project intends to take full advantage of the characteristics of the place, such as views and sun exposure. The proposed volume is composed of a slatted design to be able to extend the interior space to the exterior, and, at the same time, personify the horizon line present in the place in the project design. Its raw materiality in concrete intends to emphasize its irreverent personality. The glass, in additi... En savoir plus
The central square is a place of attraction for the district. Various usage scenarios: fairs, flower shows, central Christmas tree. Dry fountain, places for rest, floor chess

Projet • By Architectural Visualization Studio Vis-ONPaysage résidentiel

MOD landscape

A two-level landscaping (the second level is a stylobate) with a floating bridge, children's and sports grounds, recreation and communication areas and a central square, developed by the architectural bureau Kleinewelt Architekten, is a continuation of the general concept of the complex. Caption Caption Caption Caption En savoir plus

Projet • By AshariArchitectsGaleries d'art

Patternitecture

Mirror manifests honesty, transparency, and clarity in the Iranian culture. As one of the traditional architectural techniques, mirror fabrication has deep cultural roots and influenced by spiritual and religious beliefs. Caption Authentic artists consolidated small and large mirror pieces to creative decorative and geometric designs. The fragmented mirror pieces reflected the surrounding environment in a regular geometric composition revealing an abstract presentation of the environment composition. Caption With the presence of light, color, texture, and fluid reflections provides the visitor with a unique experience to depart from reality and picture himself in imagination. This departure depicts a transition into a world of w... En savoir plus

Projet • By Hasht ArchitectsPavillons

Panah Pavilion

PANAHPanah* is a chance, albeit a short one, in the hustle and bustle of the city to keep its users in contemplation. A short journey from the outside to the inside with the point of looking at oneself and an opportunity to imagine in the refraction of water and mirrors.DefinitionThe issue of the project was to design a pavilion (urban kushk) with the theme of The Guarantor of the Deer ** that could be a part of the interactive flow of people with the city. Deed Studio The project site was located in Mashhad, facing the shrine of Imam Reza (Ali al-Rida) and in the middle of an active urban node between the Ab square and the shrine, where is a lively day and night life, due to the presence of pilgrims and passers-by.Our decision in dea... En savoir plus

Projet • By Hasht ArchitectsMagasins

Kalu Bag & Shoes

The owner of the women's bag and shoe store had tried to renovate the store in a classical style to some extent. He, afterward, asked us to continue the project. The project was considered significant because of its large scale and also its location at the beginning of Sepahsalar Street.  Hossein Farahani How we were going to deal with the project could thereafter act as a pattern to renovate other old stores in Sepahsalar Street; Therefore, this could be a challenging responsibility for us. Hossein Farahani Design Process   The decision made was to design a plan that would totally indicate its Function as well as fill the needs of the owner. Also, What we were going to design had to be in accordance with an unbridled... En savoir plus

Projet • By FEI ArchitectsCentres commerciaux

Ersha Island MAN LAP FONG

Featuring a huge expanse of greenery surrounded by high-end residential developments, museums and concert halls, the Ersha Island is actually the central park of Guangzhou. However, according to its original planning in 1980's, all the developments on this island were targeted at foreign buyers and ordinary local citizens were even denied access to it, which demonstrates its superior location. In the beginning of 1990's, the government started to build a "Cultural Golden Coast" along its southern bank and a series of first-class art venues including the Guangdong Museum of Art and Xinghai Concert Hall emerged one after another on the scene. Now the Island has become synonym of "high-brow" in the eyes of Guangzhou people. QIU The Manla... En savoir plus

Projet • By CAN Design LimitedCentres commerciaux

Wide Horizon Chongqing TOD

CAN is delivering masterplanning and architectural design for the TOD Development in the new Chongqing Yuelai District. The TOD Development is situated on a two-parcel site, integrating retail mall, precinct retail, office and shopping mall, functioning as a nexus between the various nodes of the city.   The TOD development is located in Chongqing Yuelai Eco-City, a strategic zone of Liangjiang New Area, whereas Liangjiang New Area is the first national-level opening up area in inland China. The design promotes sustainable living and aims to create a liveable and ecological environment. Located adjacent to Wangjiazhuang Subway Station, the site is a comprehensive transport hub with the seamless connection of major railways, air, and... En savoir plus