67EM-House

67EM-House

Architect
ONG&ONG
Location
Singapore | View Map
Project Year
2021
Category
Private Houses
ONG&ONG

67EM-House

ONG&ONG as Architects

Built on a level but long plot of land in the East Coast area of Singapore, 105DW-House presented a few challenges to the architecture team. A southwest-facing frontage meant that any windows on its facade would require some form of brise soleil to deflect the harsh afternoon sunlight. To overcome this, the designers opted to place a swimming pool and a Frangipani tree in the centre of the house, creating a courtyard-style focal point and effectively turning the view inwards. The pool features a bridge connecting the living room to the dining room with separate dry and wet kitchens, and service areas towards the back.

photo_credit ONG&ONG
ONG&ONG
photo_credit ONG&ONG
ONG&ONG

Originally a 1960s-era semi-detached house, the land was deemed wide enough for a fully detached property.  This allowed for a lush planting scheme around the plot's perimeter, affording the owners a measure of privacy, while massive floor-to-ceiling glass panes give the ground-floor living spaces the sensation of being a haven within a garden, with ample room to host large parties. A sense of airiness is apparent from the moment one enters the home, thanks to the excellent cross ventilation within. Order and symmetry are also important elements of the design, with key pieces of furniture  aligned along a central sightline and flanked by doorways on either side.

photo_credit ONG&ONG
ONG&ONG
photo_credit ONG&ONG
ONG&ONG

Across the first level, white marble floors contrast perfectly with the matte black of the steel window frames and pillars. In the powder room, Gessi fittings in a customised brushed black nickel finish lend a sophisticated elegance against the Calacutta marble tiles. Selected walls were left in a béton brut style, but with the exposed concrete given a special SKK finishing coat, locking in the textured appeal of its timber mold.

photo_credit ONG&ONG
ONG&ONG
photo_credit ONG&ONG
ONG&ONG

Ascending the stairs, the flooring changes to grooved teak planks, indicating a switch to the more private areas of the house. The second level features a generous guest bedroom and bathroom with sun pipe for natural illumination at the front, while a discreet pocket door slides to reveal two multi-purpose areas currently used as home offices. Beyond them, a spectacular glass bridge across the courtyard leads to the principal bedroom - a double-volume space with curved ceiling. Behind another set of pocket doors lie an expansive walk-in closet with Fenix laminate doors and a glass skylight above, and a master bathroom with dual vanity areas.

photo_credit ONG&ONG
ONG&ONG
photo_credit ONG&ONG
ONG&ONG

The third level features another ensuite bedroom with a private roof terrace, ideal for enjoying balmy evening breezes.

photo_credit ONG&ONG
ONG&ONG
photo_credit ONG&ONG
ONG&ONG

The house took two years from planning to construction, and includes automated blinds, lighting, piped-in sound and security systems.

Project Credits
Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ManufacturersOluce
ManufacturersB&B Italia
Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Featured Projects
Latest Products
News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More

Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces
15 Aug 2022 News
Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces

Ippolito Fleitz Group designs the Swiss headquarters for an international pharmaceutical company in... More

Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape
15 Aug 2022 News
Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape

Nestled in the mountainous region of Chengde, the Art centre of Aranya serves as a connection betwee... More