7 Gates Lounge

7 Gates Lounge

Architect
Shio Architect Design Office
Location
Ibaraki, Japan | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
Satoshi Asakawa

7 Gates Lounge

Shio Architect Design Office as Architects

ZOZO Co., Ltd., which operates the fashion e-commerce site ZOZOTOWN, is planning to expand its  distribution base. Our clients want for ease of use, scalability and flexibility. To ensure this, we decided to  divide our large one-room lounge into seven rooms, and install sofa seating along the walls. Sofa seating has  the advantage of being more expandable, less cluttered, and easier to organize. 

photo_credit Satoshi Asakawa
Satoshi Asakawa

The lounge is about 70 meters long and has an unusual horizontal flat shape. In order to make the best use  of this, the arches between the lounges were inspired by the entrances to the Jomon ruins in Tsukuba, and the  height of the arches was determined using the ceiling heights of each lounge. The lounges are similar in shape and can be distinguished by colorful walls with the ZOZO logo, to make them distinguishable to all users. The lounge has high ceilings and is bright, making it a perfect place for staff to take a comfortable break.

photo_credit Satoshi Asakawa
Satoshi Asakawa

The name "Tunnel Cave" for the break room, which includes a longh pathway with a high, durable floor and high  visibility to allow countless staff members to get to the locker rooms and the warehouse, was inspired by the  vaulted ceiling of the Wine Curve winery in Tsukuba. It is a place for staff who want to take a quiet break. If  you access each lounge from here, it can be easy to get lost due to the similar shape of the lounges. For this  reason, the color of the wall, which is also the name of the lounges, was added as a sign across the retaining  walls in the Tunnel Cave to make it easier to get around.

photo_credit Satoshi Asakawa
Satoshi Asakawa

In these lounges, working staff can relax in a space with real wood floors and plastered walls with large  windows. Our large facility houses many staff members that work together all at once, so we set up a variety  of flexible spaces to respond to their individuality, sensitivities, and ease of use needs. The lounge branded  with "ZOZOBASE" chairs, "ZOZO" shaped flooring, and walls in the color of our corporate logo makes you  unity with the ZOZO group; it is a place where you can increase your sense of solidarity among the other staff  members. 

photo_credit Satoshi Asakawa
Satoshi Asakawa
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Interior lightingDaiko Electric
Product Spec Sheet
Interior lighting
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More