An Amsterdam Office Informed By Arty Colour

An Amsterdam Office Informed By Arty Colour

Architect
Studio Noun (Sandra Keja Planken)
Location
Amsterdam, Netherlands | View Map
Project Year
2022
Category
Offices
Muk van Lil

An Amsterdam Office Informed By Arty Colour Schemes

Studio Noun (Sandra Keja Planken) as Architects

“This space gives you energy and inspiration. A mixture of playful designs and handmade art by Sandra and her companions give it and authentic surprising feel”- Muk Van Lil

photo_credit Muk van Lil
Muk van Lil

A  transformation of an industrial office building in Amsterdam into an abstract funky space mixed with waves of furry wool and colorful arty interiors. Since I work across art, tapestry, furniture design, interior and spatial design this space gave room to implement it all. While stripping the existing office building in Amsterdam back to its core the company's corporate identity was translated into a design that oozes a “maximalist bold abstract and modernistic feel”. The office was designed for a Tech company in Amsterdam called CVMaker and contains a combination of open and workspaces, meeting rooms, bar, play areas, stretch and gym area, open plan communal areas, and event rooms that can be used for events and conferences. “I love creating  multidisciplinary yet funky designs, and simultaneously I feel the need to add something extra with soft layers of wool."

photo_credit Muk van Lil
Muk van Lil

"Modernism with a funky twist shapes wonderfully with splashes of color and new unfamiliar objects and craftsmanship from lots leftover or vegan materials."

Informed by the beam me up scotty circle I chose a deep blue color for the walls of the office and used this deep sky blue to enhance the incoming light. Throughout the designing process it’s particular round shape and bold color has become a recognizable one. An ocean of  blues and clashing bright colors with rare funky objects are the welcome space at the entrance of the office. Framed by a wooden floor, while the yellow and green surrounding meeting area, walls and raw ceiling create a colorful contrast. Several arty acoustic tapestries from my her hand, made form vegan eucalyptus yarns, have been added to the walls throughout the interior.

photo_credit Muk van Lil
Muk van Lil

These are combined with her own and other craftsman next to bespoke vintage furniture design to give it and absurdist feel. A street art visual language was therefore developed to create iconography and signage so that staff and guests can easily navigate within the space. The Neon tech feel was added to create an even more wonky and weird feel, added by an even larger play room for the staff to enjoy. "I wanted to move away from the general perception of how office spaces should look like nowadays".

photo_credit Muk van Lil
Muk van Lil

“A space or object I create is never just one layer. It’s a multilayered landscape with a mixture of playful designs for an inspirational feel. The goal here was to get all employees out of their tech world into a new experience every day”. 

Team:
With protégé and project partner 3D interior design LeonieGoedemans and designers Teun Zwets, vintage BestWelHip, Jan JongejansWoodism, Harewood, artist Rutger de Regt and designers Schaft & Bold this space became a unique set up off craftsmanship.

photo_credit Muk van Lil
Muk van Lil
photo_credit Muk van Lil
Muk van Lil
photo_credit Muk van Lil
Muk van Lil

Material Used:
1. Specific design and material information by Sandra Keja Planken:
Tapestry The blue Wave 500 x 300 made out of vegan eucalyptus yarns
Tapestry the green Cantaloop 240 x 240 made out of vegan eucalyptus yarns
Tapestry The Yellow untitled 160 x 140 limited edition Rose made out of vegan eucalyptus yarns
Rug the blue Wave flat 220 x 180 made out of vegan eucalyptus yarnsBarstool The sunny side up – 110 x 35 x 45 made out of leftover chipwood
Meeting room table the soft touch- 320 x 160 made out of leftover chipwood
Pendant meeting room 160 x 6- leftover copper pipe combines met led tube
Concrete wall art- wallpaper 700 x 300 from recycled paper

2. Specific design and material information by Teun Zwets:
Blue and purple cabinet from crap wood 220 x 180
Round eyes on the wall from Schaft & Bold- elastic acoestic scenery
All chairs and sofa vintage from Bestwelhip

Wooden floor re-used wood
Flooring from M2 cemento

Project Credits
Protégé and project partner 3D interior design
Designers
Product Spec Sheet

ElementBrand
VintageBestWelHip
Product Spec Sheet
Vintage
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More