Antasia Beach Club
Aymana Ganina and Stelios Antoniou
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Chairs and bar stoolsPEDRALI
FixturesFlos
Chairs and bar stoolsArrmet srl
LightingLuce Ataliotis
Sun umbrellas on beach and lower levelScolaro Parasol Srl
TERRAZZO TILES 40 x 40 CMSEM Group

Product Spec Sheet
Chairs and bar stools
Fixtures
by Flos
Chairs and bar stools
Lighting
Sun umbrellas on beach and lower level
TERRAZZO TILES 40 x 40 CM

Antasia Beach Club

Baranowitz Kronenberg Architecture as Architects

Renowned international architects Baranowitz + Kronenberg (B+K) are delighted to unveil the studio’s interior design for the much anticipated Antasia Beach Club, a new restaurant located on the shore of the idyllic Sodap beach in Paphos, opening its doors this summer 2021

photo_credit Aymana Ganina and Stelios Antoniou
Aymana Ganina and Stelios Antoniou

Born out of two basic premises; nature’s beauty and the simple pleasures, Antasia Beach Club overlooks the crystal waters of the Mediterranean, catching every breath it takes from every sunrise to sunset. A landmark building with a unique architectural style designed by emerging Cyprian studio Psomas Studios of Architecture, the new restaurant is a celebration of the sea and the rich history of Paphos – one of the cultural and natural treasures of the world’s heritage. 

photo_credit Aymana Ganina and Stelios Antoniou
Aymana Ganina and Stelios Antoniou

Known for their anthropologist approach to design, B+K have set out to create a space beautifully infused in its landscape to serve as a backdrop and spectator to one of nature’s masterpieces. The avant-garde interior design is a groundbreaking first for Paphos, crowned by a roof-top terrace accessed through an impressive staircase that reaches for the sky to reveal views of the magnificent Paphos Castle.

photo_credit Aymana Ganina and Stelios Antoniou
Aymana Ganina and Stelios Antoniou

Blending into the dunes of the only sandy beach of the Kato Paphos seafront, Antasia Beach Club gradually reveals itself as guests descend from the top terrace to the beach level below. While completely tucked under its terrace and revealing itself only after completing the descent, Antasia Beach Club is completely embedded within the beach below, marking a fresh and smart intervention that strikes the perfect balance between man-made and nature. 

photo_credit Aymana Ganina and Stelios Antoniou
Aymana Ganina and Stelios Antoniou

Inside, the spatial and seating arrangement has been carefully considered to amplify the pristine sea as a stage for guests to come watch, be touched and bewitched. Stepping down from East to West, B+K have created an amphitheater of sorts with a bespoke section for all guests to share a piece of the stage. This ascending flow of human energies from the sea into the restaurant and up the esplanade bar resonates beautifully with the essence of time and place, tying both harmoniously together. 

photo_credit Aymana Ganina and Stelios Antoniou
Aymana Ganina and Stelios Antoniou

A sea of white scales has been introduced throughout the space resonating with the underwater life beneath. A playful interpretation of the natural geometry of the scales of fishes, B+K played with size and structure combined with opaque and reflective finishes to add a touch of richness to this inspiring backdrop. Bleached scrap wood tables add a flair of simplicity for a tranquil space to admire the surrounding nature with floor to ceiling windows offering far reaching and undisrupted views of the Mediterranean. A white terrazzo floor echoes the sea foam hitting the shore while creating a beautiful contrast with the exposed concrete ceiling. The stainless steel bar topped in a terrazzo speckled in blues and greens works in harmony with the grey hues of the Alabaster communal table while brass pendant lights further add an intimate feel to the space. 

 

Material Used:
1. Interior wall cladding: Aluminum scale wall, custom made
2. Flooring: TERRAZZO TILES 40 x 40 CM, produced by Sem
3. Roofing: Aluminum scale ceiling, custom made; exposed concrete
4. Interior lighting: Fixtures by Flos; Lighting consultant – Luce Ataliotis
5. Interior furniture: chairs and bar stools by Armet; Pedrali. Sun umbrellas on beach and lower level by SCOLARO PARASOL

Read story in ItalianoDeutschEspañolFrançais and Português

Featured Projects
Latest Products
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More