Aptitude Software

Aptitude Software

Architect
Oktra
Location
London EC2, UK | View Map
Project Year
2022
Category
Offices
Oliver Pohlmann

Aptitude Software

Oktra as Architects

Aptitude Software’s previous office space was beginning to feel antiquated and did not suit their post-pandemic work model. A relocation presented an opportunity for the fintech company to reinvigorate their brand identity with a contemporary office space that accurately reflected their business. Through a series of workshops and furniture showroom visits, we developed a neutral colour palette and a sleek, understated design that creates a warm and inviting atmosphere for employees and leaves a lasting impression on clients.

photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann

The new office on Cheapside features large windows that span south-facing side of the building, offering an unrivalled view of St Paul’s Cathedral and ample natural light for employees. Mirror-cladded columns surround the teapoint; further enhancing light levels in the centre of the space and creating an impressive welcome area for visiting clients. The transformed office space reflects the technology and finance expertise of our client and contributes to a renewed perception of their business.

photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann

After monitoring their occupancy levels, Aptitude Software found inefficiencies in their workplace due to changes in the way they work and chose to downsize. The new design has a smaller footprint, but greater functionality and connectivity that will enable the office and its users to perform at their best. Whilst half of the open plan space is dedicated to desking, the other half features a variety of collaborative work zones - from booth seating and touchdown meeting areas to individual and larger, formal meeting rooms. The range of work settings cater to task-based working and are fitted with in-built technological solutions that enable blended working.

photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann

Aptitude Software’s new office forms a hub for staff that prioritises their wellbeing. Breakout areas are furnished with comfortable soft seating to encourage collaboration and informal interaction with colleagues, whilst the calming colours featured throughout the design contribute to a positive workplace experience. We re-used desks from the previous office and employed recyclable materials, such as the natural cork panelling that sits behind the joinery booths, helping us to achieve a SKA Gold rating for this office fit out.

photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann
photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann
photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann
photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More