Aranya Forest Dining Club

Aranya Forest Dining Club

Architect
PLAT ASIA
Location
Changli, Qinhuangdao, Hebei, China | View Map
Project Year
2018
Category
Restaurants
Arch-Exist Photography

Aranya Forest Dining Club

PLAT ASIA as architects & interiors architects

The aim of the dining club is to experience the forest that is next to the site by the shore. The first thing is to deal with the relationship between the building and the nature: by doing this we let the building in contact with the forest from three sides, which then divides the volume into three units with trees planted in between, therefore the building intersects with the forest in a harmonious way and the range of scenery viewing is maximized. The three major units are connected by a circulation block facing the community. Glass curtain walls are applied at the forest-facing facade. Light transmitting concrete is used on the side facing the community, and a layer of timber gratings sits in front of it, which hides the entrance behind and blends the building with its surrounding nature. The two simple-formed pitched roofs are at different heights, and the double-layered eave brings a lightweight feeling to the building. 

 

The project has a unique under-eave space, formed by the 2.4m overhanging roof. The space multiplies both aesthetic expression and functional experience; it is not only a transition zone that blurs the boundary between inside and outside, but also an intersected space of the building’s interior and its surrounding environment. 

 

The entire floor is paved by grass tatami, nothing can be heard from indoor apart from the sound of falling leaves and breeze in the forest, and it feels relaxing and comfortable to touch the floor with bare foot. From the hearings to the touches, the deliberate and detailed design of this unique experience creates a blank part in the spiritual space. 

 

The building is divided into three units according to the level of privacy: the public-opening zone, the irori zone, and the private rooms. The public-opening zone uses washi paper as ceiling finish, which makes it simple and clear. The building’s interior is kept minimalist, the timber partitions and concrete walls are free of any decorations. The building itself is intentionally faded out, in order to make people focus on experiencing the nature. 

 

The project is an exploration of the spatial aesthetics of contemporary oriental architecture, and is a media for the communication between people and the nature. 

 

Project Credits

Architects: PLAT ASIA

Project Name: Aranya Forest Dining Club

Location: Aranya, Qinhuangdao, China

Principal Architect: DH JUNG

Project Architect: Guowei Liu

Design Team: Baoyang Bian, Qiyang Shen, Kaiqi Yang, Minjia Lv, Jingyun Lian, Dongsheng Xiao, Xinwei Liu

Photography: Arch-Exist Photography

 

Client: Aranya

Operation Team: SHINKAI by Hatsune

Architecture Design: PLAT ASIA

Interior Design: PLAT ASIA

Lighting Design: Beijing Bamboo Lighting Design

Decoration Design: VIEW DECO

Furnishings Design: Nice Things

Construction Design: Beijing Huachengboyuan Engineering Technology Group

 

Total floor area: 901 sqm

Construction Material: Steel, Light-transmitting Concrete, Glass, Zinc Plate

Decoration material: Wood, Gravel, Tatami, Washi Paper

Design Period: 10/2016-5/2017

Completion time: 5/2018

Featured Projects
Latest Products
News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More

Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest
22 Jun 2022 News
Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest

Designed by NAPUR Architect, the recently opened New Museum of Ethnography in Budapest is a purpose-... More

New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea
22 Jun 2022 News
New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea

The Royal College of Art unveiled its new campus in Battersea, London this past month.  With a... More

TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity
21 Jun 2022 News
TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity

The Qingyijiang Road Elementary School by TAO (Trace Architecture Office) explores a decentralized s... More