A.T Kearney

A.T Kearney

Location
Japan | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
A.T Kearney

Breaking Down Walls and Thriving at A.T. Kearney

Steven Leach Group as Interior Architects

Our SL+A team in Japan was assigned by the globally-renowned consulting firm A.T. Kearney to give a fresh new take on the interior design of their Minato-ku, Tokyo office in Japan. As with all other locations, the Tokyo branch office takes great pride in their professionalism, confidentiality and sustainable purpose when working with clients and partners. There was a yearning for an office design that embodied the Kearney mission which could be reflected in the physical openness of their work space.

photo_credit A.T Kearney
A.T Kearney

After some consideration, SL+A suggested breaking down the numerous small compartmental rooms divided by fixed walls to create a large, flexible module space which could be sectioned off by suspended curtains. The adjustable curtains can easily be modified to accommodate the ever-changing sizes of project teams and needs. The office is filled with modular work desks equipped with all of the necessary tools for a group or individuals working independently on a project. Whiteboards, large flat-screens and custom audio-visual capabilities were all added for efficiency in workflow and flexible schedules meant to serve a wide range of clientele from around the globe.

photo_credit A.T Kearney
A.T Kearney

The curtain material selected by our design experts is a textile that looks sheer in appearance, but has an added function of sound absorption. The texture makes it possible to maintain visual confidentiality while also allowing natural light coming through to brighten up the core of the premises, further allowing the coexistence of physical openness with acoustic privacy. The 1,666 square meter office space shows character while looking spacious and inviting with neutral earth tones of the décor. Wooden flooring and stone accents blend in perfectly with the functional furnishings that make this work space accommodating for A.T. Kearney staff, managers and consultants to pursue sustainable, positive results in everything that they do. Lounge areas and an open kitchen, called “the Oasis”, round out the designated meeting areas and provides a comfortable escape from the daily work grind.

photo_credit A.T Kearney
A.T Kearney

Another element of aesthetics was added to the reception area with a stylish and simple minimalistic design. A slab of basalt stone was carved out from a mountain located in the northern part of Japan, and fitted as a major feature on the reception counter. Together, with the world map that was introduced by A.T. Kearney’s global design guide, it welcomes international and local visitors to the re-designed office space with special touches of Japanese tradition. We are delighted that the team at A.T. Kearney can continue to pursue their mission of creating lasting economic, social and environmental solutions for the world from their redesigned Tokyo office space.

photo_credit A.T Kearney
A.T Kearney
Featured Projects
Latest Products
News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More

Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest
22 Jun 2022 News
Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest

Designed by NAPUR Architect, the recently opened New Museum of Ethnography in Budapest is a purpose-... More

New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea
22 Jun 2022 News
New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea

The Royal College of Art unveiled its new campus in Battersea, London this past month.  With a... More

TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity
21 Jun 2022 News
TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity

The Qingyijiang Road Elementary School by TAO (Trace Architecture Office) explores a decentralized s... More

House of Concrete Experiments by Samira Rathod Design Associates explores concrete in all its aspects
21 Jun 2022 News
House of Concrete Experiments by Samira Rathod Design Associates explores concrete in all its aspects

Located in the coastal town of Alibaug, near Mumbai, the House of Concrete Experiments by Samira Rat... More

Promodo Hub & Office by Bude Architects offers a transformable platform for the exchange of ideas
18 Jun 2022 News
Promodo Hub & Office by Bude Architects offers a transformable platform for the exchange of ideas

Situated in an actively developing IT district of Kharkiv, Promodo Hub & Office by Bude Architec... More