Billie Headquarters

Billie Headquarters

Architect
Office of Tangible Space
Location
100 Crosby Street New York, NY, USA | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Jonathan Hökklo
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Lighting Allied Maker
FurnitureArtek
Pendant Lamp A201
Pendant LAMP a110
LightingLadies and Gentlemen Studio
FurnitureMuuto
Furniture Resident
Filing CabinetsKnoll

Product Spec Sheet
Furniture
Pendant LAMP a110, Pendant Lamp A201 by Artek
Furniture
Furniture
Filing Cabinets
by Knoll

Billie Headquarters

Office of Tangible Space as Architects

Billie, the body brand known for creating the “internet’s favorite razor” just opened the doors to their new 13,000 SF office space in SoHo. The brand collaborated with Office of Tangible Space to create an oasis for Billie employees.

photo_credit Jonathan Hökklo
Jonathan Hökklo

As a nod to where Billie products live, the office features subtle hints of bathroom materials throughout. This includes a curved tiled wall at the entrance of the space and textured glass blocks that form the enclosures of conference rooms. The studio’s take on an open-concept, designated bathroom vanity creates open space for the team to test new body care formulas.

photo_credit Jonathan Hökklo
Jonathan Hökklo

Other key design features include venetian plaster that brings texture and warmth to the space and custom desks with expressive table legs. When asked about the inspiration behind the design, Michael Yarinsky of Office of Tangible Space shared, “We posed what we thought were 2 interesting questions:  How can we challenge the use of building materials that may be traditionally thought of as "masculine" or "feminine", and how might we turn a bathroom environment into an office?

photo_credit Jonathan Hökklo
Jonathan Hökklo

These thoughtful details not only speak to the conceptual design but also reflect the flexibility that Billie’s leadership is championing for their team.“We intentionally created space to allow for the most flexibility in turbulent and uncertain times, with desks and conference rooms across scale so people can spread out safely or quickly catch-up with a colleague. The office is made for transient collaboration, encouraging people to come into work without adding in walls or limitations.”

photo_credit Jonathan Hökklo
Jonathan Hökklo

Q&A with Michael Yarinsky of Office of Tangible Space

What inspired you when designing the Billie office?

We posed two main questions. One was how can we challenge the use of traditional building materials that may be traditionally thought of as "masculine" or "feminine" and the other was how would you turn a bathroom into an office? We wanted to elevate the design in this new phase of our partnership, conveying the brand across every detail—from the colors, to the materials and the slight touches that evokes the brand from every corner in the room. We wanted to bring Billie into the design, infusing aspiration, adding warmth and texture where the very design made people want to come in to work and be creatively inspired once they are there.

photo_credit Jonathan Hökklo
Jonathan Hökklo

This is your second time working with the brand, what has changed in terms of your design vision?

We built on the language we developed from the prior space and allowed for expansion to where the brand is heading next. We pulled in our custom desks and chairs, which shared elements from the first office, but integrated materials you might see in a high concept bathroom such as glass blocks, venetian plaster and shower door glass. Weaving in all of these elements naturally provided a softer touch in how we can nod to the ethos of the brand within an office design.

photo_credit Jonathan Hökklo
Jonathan Hökklo

What features spark productivity in an office space? How did this translate into Billie’s office design?

While we kicked off design pre-pandemic a lot of the features that the office ended up having was developed with this new world in mind. We intentionally created space to allow for ultimate flexibility, with desks and conference rooms across scale so people can spread out safely or quickly catch-up with a colleague. The office is made for transient collaboration, encouraging people to come into work without adding in walls or limitations. We wanted the space to feel cozy, encouraging people to connect either in person or dialed-in. The approach allows continuous safe use without harsh physical barriers.

photo_credit Jonathan Hökklo
Jonathan Hökklo
photo_credit Jonathan Hökklo
Jonathan Hökklo
photo_credit Jonathan Hökklo
Jonathan Hökklo
photo_credit Jonathan Hökklo
Jonathan Hökklo

Material Used :
1. Office of Tangible Space, Millwork Throughout, Office Desks, High Work Tables, Bathroom Bench
2. Alvar Aalto (Artek), Office Pendant Lighting
3. Herman Miller, Office Chairs
4. Knoll, Filing Cabinets
5. Office of Tangible Space for Aelfie, Rugs
6. Additional Furnishings by Made by Choice, Resident, Vladimir Kagan, Normann, Muuto, HAY, and Hem
7. Additional Lighting by Ladies and Gentlemen Studio, Noom, and Allied Maker

Read story in ItalianoPortuguêsDeutschEspañol and Français

Featured Projects
Latest Products
News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More

Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast
12 May 2022 News
Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast

Located on the Sunshine Coast of British Columbia, Sakinaw Lake House by WOVEN Architecture and Desi... More

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco
12 May 2022 News
David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procura... More

A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint
11 May 2022 News
A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint

This new bus station in Santiago de Compostela sees the concept of building merge with that of a vie... More