C+M HOUSE

FCStudio as Architects

Year: 2019 | Location: Santana do Parnaíba, SP, Brazil  | Built area: 382m² | Land area: 416m² | Render: FCstudio

Caption

The placement of the C + M house took into account the sloping terrain, as well as an important view of the street with constant natural light. Thus, we decided to insert the main volume at the back of the lot, freeing the front for leisure and garden.

Caption

The garage floor, almost at the same level as the public street, welcomes the residents. Through an extensive lighted and naturally ventilated gallery, one can reach the stairs that connect the three floors of the project.

Caption

At the main floor, we have the social areas connected with the natural garden, which enjoys mountain views and receives direct sunlight for much of the day, as mentioned before.

Caption

At the upper floor, we have the intimate area protected by sun shading structures, but which enhancements the enjoyment of the landscape through a large front balcony. At the back, the volume of the upper floor seems to rest on the retaining wall, creating a private garden.

Caption

On the roof, we have the roof garden that acts as a gazebo.

Thus, we can say that the lower floor organizes the natural topography to receive the prismatic volume of the upper floor. This clearly identifiable volume seems to float above the ground floor.

Caption
Caption
Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More