Canada Goose Shanghai Office

Canada Goose Shanghai Office

Architect
RooMoo
Location
Shanghai, China | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
Arch-Exist

Canada Goose Shanghai Office

RooMoo as Architects

This interior project is located in a recent renovated office park with several blocks of historical buildings. RooMoo design studio was asked by their client - Canada Goose a luxury outdoor brand, to work with two of the most central blocks and turn them into the first Canada Goose office in China.   

photo_credit Arch-Exist
Arch-Exist
photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio

Two renovated old warehouses are crossing 4 different levels, the main entrance is from Block C, at the second level of C block a staircase is linked to the second level of Block A where the main open work spaces are located. Here, an external terrace and an out door staircase is next to the openwork spaces, which create a secondary entrance to the office. The building was original built during 1920-1930 and used to be the practice rooms for the former Shanghai People’s Acrobatic Troupe.

photo_credit Arch-Exist
Arch-Exist
photo_credit Arch-Exist
Arch-Exist

The intention of this renovation work is to respect the old architectural spirit at the same time give it a new life and warm feeling with a modern touch. 

photo_credit Arch-Exist
Arch-Exist
photo_credit Arch-Exist
Arch-Exist

The facade textures are kept as the original, the renovation work plays a subtle role and an extension of the interior, cladding metals are used to emphasize the outlines of this building, also to protect the edges of the original openings. The color choice of facade material is also from the interior elements. 

photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio
photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio

Walking into the office from block C, a new made brick wall with full height is playing a contrast to the historical elements. The color choice of bricks is intent to give a warm welcome to the attendance for visitors. Coming in to the heart of this block, a shared core is visually connecting the pantry to the very top of this building, almost like a chimney place in a condo, here is when the meetings and gathers happened. 

photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio
photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio

The brown metal elements are used both indoor and outdoor. They connected the whole building with different functions and emphasized the contrast between old and new in term of material choices and construction solutions. There are two small meeting rooms right after the main entrance. They are rounded with half-height transparent partitions which keep the meeting rooms private, at the same time retain the visual connections.

photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio
photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio

The staircase to the second level in block C is made from old elm wood boards, the steps come in original wood color and finish to remind people of old building memories through hearing a little ‘crunch’ sound when people step on them.On the upper level of this area, two short staircases are going to the top of the small meeting rooms, which are two shared spaces with flexible functions. 

photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio
photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio

Through another staircases is Block A where are the main working area. This 7meter high space with pitched wooden roof, is divided vertically into two parts by series of concrete beams. In between of the wooden roof and concrete beams, 6 cubed metal frames are placed on top of the workstations and become the main lighting system. The idea is to avoid the hanging installments and leave the roof neat and clean. The detail design of the lighting frame is to pay a tribute to the “christian column” by German architect Mies Van der Rhone.   

photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio
photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio

Team:
RooMoo Design Studio
Collaborators: Beijing DMG Architectural Decoration Engineering Co., Ltd Construction Team: Shanghai Youshun Construction Decoration Engineering Co.,Ltd.
Lighting Consultants: Nanjing A-Lighting Co.,Ltd.
Furniture Suppliers: BENE GMBH / LEAFINE Beijing Furniture Co.,Ltd. /HAY Furniture / Studio
Photography: Arch-Exist & Xiao Yunnnn Studio

photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio
photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio

Materials used:
Facade cladding:  Brown brushed metal facade metal finish
Flooring: Re-used old existing wood Floor
Doors: Customized Brown Metal Door
Windows: Building Original Window
Roofing: Original ceiling structure (clean)
Interior lighting:  Functional lighting and Decoration lighting FLUA/FLOS
Interior furniture:  Meeting Room Furniture, brand: BENE GMBH/HAY;
Working Furniture, brand: LEAFINE Beijing Furniture
Outdoor Furniture: Studio-FH

photo_credit Xiao Yunnnn Studio
Xiao Yunnnn Studio
Project Credits
Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
LightingFlos
265
Meeting Room FurnitureBENE GmbH
LightingFLUA
Meeting Room FurnitureHAY
Product Spec Sheet
Lighting
265 by Flos
Meeting Room Furniture
Lighting
by FLUA
Meeting Room Furniture
by HAY
Featured Projects
Latest Products
News
Nature, character, and transparency form create a harmonic balance that characterizes this latest house by the Garcés de Seta Bonet
4 Aug 2022 News
Nature, character, and transparency form create a harmonic balance that characterizes this latest house by the Garcés de Seta Bonet

Surrounded by nature and with a broad view over Catalonia's Costa Brava landscape, Garcés de... More

Les Grandes Terres reconstruction and extension project brings a sophisticated urbanity to its Paris neighbourhood
4 Aug 2022 News
Les Grandes Terres reconstruction and extension project brings a sophisticated urbanity to its Paris neighbourhood

Adding to the urbanity of a Paris neighbourhood, this project by Hesters-Oyon Architectes involves t... More

BLAF architecten experiment through their dynamic House hkZ design with the essential components of the single-family home
4 Aug 2022 News
BLAF architecten experiment through their dynamic House hkZ design with the essential components of the single-family home

Belgian practice BLAF architecten is known for exploring complex housing sustainability, affordabili... More

Sculptural, flower-shaped Holland Casino Venlo by MVSA Architects displays a colourful, interactive facade
4 Aug 2022 News
Sculptural, flower-shaped Holland Casino Venlo by MVSA Architects displays a colourful, interactive facade

Located close to the German border, Holland Casino Venlo is a flower-shaped, sculptural building by... More

Seichii Yamada & Associates reimagine the traditional Japanese house in a striking silver façade
3 Aug 2022 News
Seichii Yamada & Associates reimagine the traditional Japanese house in a striking silver façade

Located in Shizuoka city in Japan, House in Nishichiyoda designed by Seichii Yamada & Associates... More

Sigurd Larsen designs a black timber-clad cabin that resonates with Nature
3 Aug 2022 News
Sigurd Larsen designs a black timber-clad cabin that resonates with Nature

Danish Architect Sigurd Larsen designs a tiny cabin retreat in collaboration with Berlin-based hospi... More

Making infrastructure do more: MVRDV and StudioPOD complete One Green Mile in Mumbai
3 Aug 2022 News
Making infrastructure do more: MVRDV and StudioPOD complete One Green Mile in Mumbai

Recently completed in Mumbai, the One Green Mile project by MVRD and StudioPOD transforms a series o... More

John McAslan + Partners take a ‘Fabric First’ approach to the renovation and enhancement of Glasgow’s celebrated Burrell Collection building
3 Aug 2022 News
John McAslan + Partners take a ‘Fabric First’ approach to the renovation and enhancement of Glasgow’s celebrated Burrell Collection building

Glasgow’s Burrell Collection includes 9,000 works of fine and decorative arts spanning 600 yea... More