Channel 7 BBTV North - Eastern Regional Studio in Thailand

Channel 7 BBTV North - Eastern Regional Studio in Thailand

Architect
Apostrophys The Synthesis Server Co., Ltd
Location
Khon kaen, Thailand
Project Year
2015
Category
Offices
Ms.Ketsiree Wongwan and Mr.Sirichai Leangvisutsiri

Channel 7 BBTV North - Eastern Regional Studio in Thailand

Apostrophys The Synthesis Server Co., Ltd as Architects

The Bangkok base multi-disciplinary design firm Apostrophy's collaborated with Airbase Architects has complete their new interior design for Channel 7 BBTV (Bangkok TV and Broadcasting Co.,Ltd.) by turning a retro gas station to an innovative broadcasting studio located on Mit-Tra-Parb highway at Khon Khean province, north-eastern region of Thailand.


Therefore the existing site as a “gas station” which has a long span structure, so the designer employ this straightness to do an open space planing but also solve the weakness of this site which is heat and noise with double layer skin. According to the design concept which inspired by the local food container wicker called “Kratip”. A cylindrical weaving rice container with full height double skin lid and air gap in between that contributed it as a good local thermal server which is similar to a modern technique of thermal insulation.


Then the next layer, A unique pattern wall which inspired from a local fabric pattern called “Jee Petch” (means diamond rocket) has been installed which divided and create an enclosed space into two major parts as following.


At first part is designed for professional TV studio which included a futuristic news rooms, a full set of lighting, camera equipments, computer servers and a control room. Even the existing site has a long span structure but the interference of sound is the major problem, so a diamond liked wall panel has been installed to prevent the sound from the road as well as a well design ceiling system prevent the sound from the existing metal sheet roof.


While the second part is divided for an office and some for a temporary exhibition space which covered by the diamond-shaped perforated wall as same as the studio. This wall can create a semi-private space between 2 parts, allow the users to observe the activity of each others.


Finally, a highlight feature of this studio is Lighting design, a row of blue LED bars has been placed along the Jee Petch-shape wall that flood all the wall with blue light. While, the retro neon tube has been placed not only for a signage but also for the main ambient light at the ceiling. Moreover, all that light have been reflected by the exterior glass wall that shine the surrounding space as the lively landmark, especially at night.


In conclusion of this project, the designer can gain the advantage and improved the weakness of the existing site to turn a retro gas station into an innovative broadcasting studio which can build up a good cooperated image integrated with local identity.


Featured Projects
Latest Products
News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More

Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest
22 Jun 2022 News
Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest

Designed by NAPUR Architect, the recently opened New Museum of Ethnography in Budapest is a purpose-... More

New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea
22 Jun 2022 News
New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea

The Royal College of Art unveiled its new campus in Battersea, London this past month.  With a... More

TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity
21 Jun 2022 News
TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity

The Qingyijiang Road Elementary School by TAO (Trace Architecture Office) explores a decentralized s... More