Comcast Media

Comcast Media

Architect
Architectural Workshop
Location
Denver, CO, USA | View Map
Project Year
2017
Category
Universities
Ed LaCasse

Comcast Media & Tecnology Center

Architectural Workshop as Architects

The Comcast Media & Technology Center is a visionary collaboration between Comcast and CU Denver’s College of Arts & Media (CAM) and College of Engineering and Applied Sciences (CEAS). The Design Team envisioned a collaborative research lab suite to accommodate multi-departmental users and a hands-on environment where students can come together to combine their courses in arts and technology. Through careful understanding of the programmatic needs the entire space was designed to cultivate the growth as a transdisciplinary center for innovation. 

photo_credit Ed LaCasse
Ed LaCasse

The existing floor plate was 1,200-sf; however, the required program space was greater. The multiple types of activities identified; i.e. conference area, office, collaboration, individual study and work tables totaled just under 2,000-sf. To accommodate the additional needed square footage a mezzanine level and catwalk were designed into the overall space, maintaining the 2-stories of vertical height needed for use of drones and other robotics. The need to access IT and power from all areas with the request to not interrupt the open floor lab space led to idea of hinged ‘arms’. These custom designed extension arms provide power and IT drops to the open work space in a 180-degree rotation. When not needed, they can be tucked back along the face of the catwalk to clear the 2-story space. Along the perimeter a cable tray hanging from a drop soffit with recessed lighting supplies power and IT to the rest of the space.

photo_credit Ed LaCasse
Ed LaCasse

Previously an old theater, the Innovation Lab is located in the basement of the historic Tivoli Theater on the AHEC campus. Converting this old, dark space into a high tech, stimulating and creative environment to inspire students, staff and professionals called for careful selection of all fits and finishes. Movable glass partitions are incorporated into the design to provide visual connection throughout while offering physical separation when needed for conferencing or lectures. The new lab space opens to the existing basement spaces and captures borrowed light. White walls, exposed concrete ceilings, and sealed concreate floors along with glass partitions and railings give the space a clean urban industrial feel. A variety of mobile furniture systems and configurations allow for maximum configuration possibilities. The conference room incorporates a warmer palette with the use of soft materials such as carpet, wood panel ceiling and furniture but keeps its industrial edge with perforated metal wall paneling. 

photo_credit Ed LaCasse
Ed LaCasse
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersAllsteel
ManufacturersClarus Glassboards
ManufacturersJ&J Flooring Group LLC
ManufacturersMaharam
Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
by Maharam
Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architects revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architects revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architects renovated an old factory building for an ind... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More