Copenhagen Business School Campus - Campus in Society

Copenhagen Business School Campus - Campus in Society

Architect
C.F. Møller Architects

TRANSFORM architects
Location
Frederiksberg, Denmark | View Map
Project Year
2014
Category
Universities

Copenhagen Business School Campus - Campus in Society by C.F. Møller Architects in collaboration with Transform

C.F. Møller Architects as Architects

C.F. Møller and C.F. Møller Landscape, working with Transform and Moe, have won the contest to design the new urban campus for Copenhagen Business School, CBS. The project aims to create the world's best city campus.


Copenhagen Business School (CBS) is the 2nd largest business school in Europe with 20.000 students, located in Frederiksberg, close to the very heart of Copenhagen.


In cooperation with The City of Frederiksberg, CBS has launched a bold vision to trans-form the existing campus to become one of the world’s best city campuses. At the core of the project is the intertwining of city and campus life, and the C.F. Møller master plan puts forth a holistic model for how to interweave urban spaces, open and inviting buildings and pathways on the one hand with teaching, research and study environments on the other.


The long and narrow CBS campus site spans between two stops of the Copenhagen metro line and is run through by the “Rambla”, a central pedestrian path. By creating four new urban spaces along the Rambla, ranging from the classical plaza around the metro stations to an informal, recreational park at the center of the campus, and densifying with new extroverted buildings, the master plan boosts cohesion between CBS and society.


Running parallel with the Rambla, the southern cycle super highway and a new northern bicycle path connect the campus to the city’s network of bicycle paths and ensure a safe and efficient flow through the area. New buildings are designed to cover a small land area to allow as much space as possible for urban spaces and urban life. Clusters of compact, multi-functional buildings with green roof areas create versatile spaces and are flexibly appointed so that their interiors and design expression can be changed.


The project has a strong focus on sustainability and uses DGNB criteria (Green Building Council Denmark) as a tool to meet CBS’ environmental and financial objectives. Goals for social sustainability are equally ambitious: Clearly defined meeting places, green elements and the merging of traffic lines unite Frederiksberg and the CBS campus to attract a wide variety of user groups.

Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More