Corner Pavilion

Dazhou And Associates as Architects

Corner Pavilion is located on a pedestrian street by the West Lake in Hangzhou. It is a small building designed by Dazhou And Associates commissioned by the coffee brand M Stand. The street is crowded with people, and the site which is less than 100 meters from the West Lake, is defined out by three ginkgo trees.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

Sculpture and Support

With three simple geometries supporting the heavy metal roof volume, the building stands like a sculpture on a busy street. It opens up in all directions, so that there is no obstruction at eye level except for the necessary structure, and you can look at it and then through it.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

Shelter and Platform

We want it to be a space to enter and to stay. During the design process, we compressed the bar space as much as possible and left spaces for semi-outdoor platform. Moreover, the large shelter could attract people come to sit and enjoy a cup of coffee. 

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

Reach out to West Lake

The metal texture makes the Corner Pavilion look heavy and calm, while the delicate structure allows it to float lightly. We intentionally cancelled a column on the West Lake side, and the large roof is completed with more than 4m cantilever, allowing broader views and spaces towards the West Lake. The Corner Pavilion is neither close nor far from the lake, and it is quietly conversing with the West Lake in its own way.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

The answer is seven nights

How many days does it take to transport 10 tons of steel from Shanghai to Hangzhou? After the design was completed, at the request of the scenic spot and the shopping mall, we could get only seven nights to build it. Due to a precise design development of the steel structure, we disassembled the main structure into several truss parts and performed a trial assembly in a factory at Shanghai, then disassembled and delivered the parts to Hangzhou for a on site assembly. Precise detail design and construction control kept the error to millimeter level, allowing for the most complete presentation of the design.

Caption

The Corner Pavilion is quiet, neither showing off nor yelling, and it has been there for a long time since the first moment it was there. When autumn comes, the ginkgo leaves fall on the roof, people take a rest here in the descending twilight, looking west and find, it is the sunset of West Lake.

photo_credit Dazhou And Associates
Dazhou And Associates
photo_credit Dazhou And Associates
Dazhou And Associates
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More