CWITM OFFICE

CWITM OFFICE

Architect
MDDM STUDIO
Location
Beijing, China | View Map
Project Year
2018
Category
Offices
Jonathan Leijonhufvud

CWITM Office

MDDM STUDIO as Architects

Located in an old textile factory converted in creative compound in Beijing, the new office for the movie production company CWITM is designed as bright and flexible office space that alternates white surfaces with semi-transparent polycarbonate panels and coloured MDF elements. The design opened up the space to enjoy the big shed windows of the roof, a heritage of the industrial past of the location, and maximize the penetration of the natural light into the space.


While each functional area enjoys high degree of privacy, the physical partitions are reduced to the minimum or are designed to easily slide to boost the openness and social activity inside the office. Meeting rooms are arranged through the entire space and differ not only in terms of sizes, but also for finish materials and accessory to create various and flexible working environment. A big corporate meeting room is interconnected to a cinema with a stepped platform, a wood box contains a private meeting room on one side and a tatami room in the other side. To avoid long walk from the different department, two meeting areas are set in the middle of each wings and can be enclosed by a soft curtain to improve the privacy.


A big pantry area is placed in the pivot of the two wings and becomes the social hub of the office while it enjoys the garden view of the full glass façade. A service block sits in front of the pantry and hosts the server room, the storage, the janitor, the bathrooms, a shower room and a washing area for the pantry.


The working areas are designed to maximize the benefit for each kind of department: from a very private office for delicate work such as accounting and administration to an open space configuration for departments that need interaction and communication. A box wrapped in Red coloured MDF hides the two CEO office that enjoys the natural light of the big shed and the view of the garden with the full height windows.

Read story in DeutschPortuguêsItalianoEspañol and Français

Project Credits
Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
Decoration Lights Foscarini
StoolEx-t
Hang tall
Furniture HAY
Hee
Office TablesPOSH
Product Spec Sheet
Decoration Lights
Stool
Hang tall by Ex-t
Furniture
Hee by HAY
Office Tables
by POSH
Featured Projects
Latest Products
News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More

The Metropolitan by Delugan Meissl Associated Architects delineates multifunctional urban living
5 Aug 2022 News
The Metropolitan by Delugan Meissl Associated Architects delineates multifunctional urban living

Located in the Sonnwendviertel district, directly south of Vienna’s new central station, the M... More