DSV

DSV

Architect
PLH ARKITEKTER A/S
Location
Hedehusene, Copenhagen, Denmark | View Map
Project Year
2014
Category
Offices
Christensen Photography
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Modular skylight with integrated sun screeningVELUX Commercial
Carpet tilesDesso
Carpet tilesEge Carpets
Stripe acoustic veneered timber claddingMoelven
Automatic sun blinds integrated to facade elementWAREMA Renkhoff SE

Product Spec Sheet
Modular skylight with integrated sun screening
Carpet tiles
by Desso
Carpet tiles
Stripe acoustic veneered timber cladding
by Moelven
Automatic sun blinds integrated to facade element

DSV

PLH ARKITEKTER A/S as Architects

The office headquarters is designed as a flexible 4-storey atrium building with 15m deep wings around a unifying atrium with a large central skylight. The benefits of an atrium building include a high degree of flexibility in the interior design, proximity and contact between employees, as well as optimized circulation roads and areas.


The arched shapes of the balconies around the atrium provide a varied spatial experience, and the natural light from the skylight and natural materials used, create a modern building with a Nordic expression.


All floors are tied together by a large staircase. The staircase functions as a natural meeting place for the employees – social features like cafes and break spaces are situated close to the staircase.


The atrium building creates coherence and contact between the employees. Circulation routes are short and all areas are used efficiently. The distribution of workplaces is very flexible and all work areas are 'equally good', which is important for the flexibility and experience of DSV - One Company. 


The four floors of the building are disposed with the common, outward-facing activities on the ground floor, and the more sheltered / private working environments upstairs.


The offices are designed as open plans offices with work zones located near the facades, along the atrium balconies. In central zones adjacent to work areas are shared facilities, such as flex rooms, flexible meeting rooms, restrooms, wardrobes, etc.


The contact between inside and out is an important quality in the building. From work areas, there is a panoramic view of the surroundings. Each floor has four out door recessed terrace are with informal meeting facilities and café areas that can be used for project work. The ground floor canteen also provides access to an out door green terrace dining and meeting area.


White cladding panels in front of the slabs create horizontal lines of the façade. The window mullions are in a dark grey tone, visually stepping back from the facade, emphasizing the horizontal lines of the exterior canopy blinds.


The building is equipped with exterior CTS-controlled sun shading blinds built into the façade glazing system.


The constructive principle is a pillar-plate house with non-load bearing facades.

Inside all surfaces are light coloured with white balconies (acoustic surface) and concrete columns. Cores are covered with acoustic oak veneered cladding and most walls are glazed emphasizing the openness of the building. The atrium flooring is laid with light marble tiles and the floor of the canteen is oak plank flooring. Flooring in the office areas and meeting rooms is carpet tiling.


Material Used :

Exterior:

1. Concrete facade cladding element base

2. Glass Facade Element System HSH

3. Automatic Warema sun blinds integrated to facade element

4. Velux modular skylight with integrated sun screening


Interior:

5. Carrera Marble floors

6. Solid oak plank flooring

7. Moelven studio Stripe acoustic veneered timber cladding

8. ABC doorbox glazed walls and solid doors and framing

9. In situ cast white concrete stairs, benches and water fountain

10. Carpet tiles from Ege Carpet and Desso

Featured Projects
Latest Products
News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More

Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest
22 Jun 2022 News
Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest

Designed by NAPUR Architect, the recently opened New Museum of Ethnography in Budapest is a purpose-... More

New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea
22 Jun 2022 News
New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea

The Royal College of Art unveiled its new campus in Battersea, London this past month.  With a... More

TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity
21 Jun 2022 News
TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity

The Qingyijiang Road Elementary School by TAO (Trace Architecture Office) explores a decentralized s... More