Dyer Brown Head Quarters

Dyer Brown Head Quarters

Architect
Dyer Brown
Location
1 Winthrop Square, Boston, MA 02110, USA | View Map
Project Year
2019
Category
Offices

Dyer Brown Headquaters Renovation

Dyer Brown as Architects

Dyer Brown recently turned their workplace strategy expertise inward to redesign theirown office. Taking themselves through the same engagement and visioning  workshops they apply to their efforts for clients, Dyer Brown investigated their own company culture revealing preferences among the staff for a space that supports employee wellbeing, productivity, and satisfaction. The innovative workplace design that emerged from this comprehensive process is tailored specifically to the firm, emphasizing Dyer Brown’s unique culture and drawing inspiration from the firm’s hospitality portfolio to create a cozy yet professional setting. 


The project's lead designers conducted a series of comprehensive, LEAN-inspired design exercises and various surveys that Dyer Brown's entire staff took part of, a process that ensured everyone’s voice was heard. The team anticipated some of what the process would uncover, but many key insights were unexpected – for example, the preference for comfortable and even “cozy” spaces that the staff believed would foster creativity and spontaneous conversations. 


The result is a space that offers Dyer Brown staff a variety of furniture options to suit individual work styles and encourage various seating postures. Employees avail themselves of mezzanine workstations with sit-to-stand desks – illuminated by overhead fixtures constructed from noise-attenuating materials – as well as lounge spaces with charging ports for devices, hoteling areas, uniquely appointed small ‘speakeasy’ meeting rooms (available to book using a web-based scheduling app), and wall-inset individual upholstered cubbies.


When not engaged in heads-down work, Dyer Brown’s staff now also have choices for meetings, eating, relaxing and personal care. The reception area is designed as a front-and-center ‘café’ with counter seating, chic pendant lighting and still and sparkling water on tap – a space with a distinctly informal feel, like a coffee bar. The new programming also offers eight reservable meeting spaces of varying sizes, doubling the number of rooms previously available to book for formal and informal meetings with clients and/or coworkers, and the hospitality inspired design scheme offers a variety of seating and furniture types to ensure comfort and enhance productivity.


Finally, in support of employee wellbeing and productivity, the redesign includes amenities such as lockers, a shower room, a mother’s room, and a ‘wellness room’ for quiet reflection, meditation, and catnaps. The revamped headquarters also serves as a kind of living portfolio, making it a uniquely robust tool for engagement, education and business development. Another technological innovation s the color-temperature-tunable lighting in the ‘design library’ that allow designers and clients to observe finish materials in the anticipated environment of a completed project. 

Featured Projects
Latest Products
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More