EeStairs Headquarters

EeStairs Headquarters

Architect
Bronsvoort Blaak Architecten BNA
Location
Barneveld, The Netherlands | View Map
Project Year
2018
Category
Offices

Individual Buildings
Hans Morren

EeStairs Headquarters

Bronsvoort Blaak Architecten BNA as Architects

Bronsvoort Blaak Architecten has designed EeStairs' new headquarters in Barneveld, the Netherlands. Spanning across three floors, the 4800 square meter building has an 'Outstanding' BREEAM rating, making it one of the most sustainable production sites in the country.

photo_credit Hans Morren
Hans Morren
photo_credit Hans Morren
Hans Morren

The task set by EeStairs for Bronsvoort Blaak was to create a new headquarters that combined a production site with work spaces, which was 'contemporary, challenging and cool.' A secondary aim was to create a building that expressed to visitors what the company is able to achieve in terms of design and production.

photo_credit Hans Morren
Hans Morren
photo_credit Hans Morren
Hans Morren

"For us, the building's character is elegance meets functionalism, and from day one we wanted to change how people felt about visiting production sites," explained Anton Bronsvoort of Bronsvoort Blaak. "EeStairs is a hugely creative company that excels in its field - and the new headquarters had to reflect that.

photo_credit Hans Morren
Hans Morren
photo_credit Hans Morren
Hans Morren

"The building's giant roof is one of its most impressive features, acting like an umbrella, as we have a lot of rain in the Netherlands! There is an element of storytelling to the roof, too. EeStairs is under one roof - and it's here that we achieve excellence. Hospitality is important to EeStairs and glass has been used throughout to make guests feel as though the building is somewhere that is open to explore."

photo_credit Hans Morren
Hans Morren
photo_credit Hans Morren
Hans Morren

Visitors to the building are greeted by a statement helical staircase at the front of the building that combines with a spiral stair that provides access to the building's main entrance. The entrance is a large, open space with a curved ceiling and an information desk, created by the team at EeStairs. From this space, guests can enjoy impressive views of the surrounding green areas.

photo_credit Hans Morren
Hans Morren
photo_credit Hans Morren
Hans Morren

The three key departments in the production space consist of a steel workshop, a finishing area and a wood workshop. All three departments are connected by overhead doors, allowing movement between departments in a logical order as production progresses.

photo_credit Hans Morren
Hans Morren
photo_credit Hans Morren
Hans Morren

Team:

Client: EeStairs

Architects: Bronsvoort Blaak Architecten BNA

Design: Peelen Interieur

Photographer: Hans Morren

photo_credit Hans Morren
Hans Morren
photo_credit Hans Morren
Hans Morren

Materials Used:

Reynaers Aluminium, Bolidt, Plan Effect, Schneider Electric

photo_credit Hans Morren
Hans Morren
photo_credit Hans Morren
Hans Morren
Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
FacadeReynaers Aluminium
FlooringBolidt
Walls/DoorsPlan Effect Systeemwanden
ElectricitySchneider Electric SE
Product Spec Sheet
Flooring
by Bolidt
Walls/Doors
Electricity
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More