El Llogaret

El Llogaret

Architect
Nada

Viraje architecture
Location
Platja de la Pobla de Farnals, Valencia, Spain
Project Year
2022
Category
Villages
Germán Cabo

The small Mediterranean village designed by Nada

Nada as Architects & Designers

The Spanish studio Nada rethinks a traditional village to build this newly residential development.

Cavanilles in his work "Observations on the natural history, geography, agriculture, population and fruits of the kingdom of Valencia", quotes La Pobla de Farnals as a "llogaret que creix de dia en dia", in Spanish "a little place that grows day by day", and describes it as an example of a village in the Valencian Horta dedicated to agriculture. 

photo_credit Germán Cabo
Germán Cabo
photo_credit Germán Cabo
Germán Cabo

El Llogaret reinterpreted by Nada is inspired by the emblematic Mediterranean villages with a design that combines tradition and the avant-garde. Something very much ours with a modern twist.

photo_credit Germán Cabo
Germán Cabo

The complex is articulated around large garden areas with a swimming pool to enjoy the Mediterranean climate all year round. The interiors are very bright and completely open to the outside. 

photo_credit Germán Cabo
Germán Cabo

Natural light and cross ventilation

Organized like a genuine Mediterranean village, the idea is to hold a box in two long dividing walls. The ground floor has been designed as a space just delimited by a roof, but completely open to the outside. Large windows shelter the living-dining room with open-plan kitchen from the outside.

photo_credit Germán Cabo
Germán Cabo
photo_credit Germán Cabo
Germán Cabo

The first floor rests as if it were a box on the two party walls that cross the space and in it we find a bathroom and three bedrooms, one of them with a dressing room and en suite bathroom.

photo_credit Germán Cabo
Germán Cabo

A pile of boxes

 These boxes have been arranged on the site creating recesses to generate corners, shadows and points of special intimacy. Thus a new small village has been created around a green square as a space for the community.

photo_credit Germán Cabo
Germán Cabo
Caption

The central pool has been has been designed as another underground cube by a white wall that functions as a reflective screen of light at night, creating a horizon as in the sea.

photo_credit Germán Cabo
Germán Cabo
photo_credit Germán Cabo
Germán Cabo

The houses have been erected in a few months due to its construction system. This consists of prefabricated concrete modules that have been transported to the site and assembled in a short time.

photo_credit Germán Cabo
Germán Cabo

Team:
Design: Nada 
Collaborator: Viraje
Photography: Germán Cabo

photo_credit Germán Cabo
Germán Cabo
Caption

Read story in Español

Featured Projects
Latest Products
News
Nature, character, and transparency form create a harmonic balance that characterizes this latest house by the Garcés de Seta Bonet
4 Aug 2022 News
Nature, character, and transparency form create a harmonic balance that characterizes this latest house by the Garcés de Seta Bonet

Surrounded by nature and with a broad view over Catalonia's Costa Brava landscape, Garcés de... More

Les Grandes Terres reconstruction and extension project brings a sophisticated urbanity to its Paris neighbourhood
4 Aug 2022 News
Les Grandes Terres reconstruction and extension project brings a sophisticated urbanity to its Paris neighbourhood

Adding to the urbanity of a Paris neighbourhood, this project by Hesters-Oyon Architectes involves t... More

BLAF architecten experiment through their dynamic House hkZ design with the essential components of the single-family home
4 Aug 2022 News
BLAF architecten experiment through their dynamic House hkZ design with the essential components of the single-family home

Belgian practice BLAF architecten is known for exploring complex housing sustainability, affordabili... More

Sculptural, flower-shaped Holland Casino Venlo by MVSA Architects displays a colourful, interactive facade
4 Aug 2022 News
Sculptural, flower-shaped Holland Casino Venlo by MVSA Architects displays a colourful, interactive facade

Located close to the German border, Holland Casino Venlo is a flower-shaped, sculptural building by... More

Seichii Yamada & Associates reimagine the traditional Japanese house in a striking silver façade
3 Aug 2022 News
Seichii Yamada & Associates reimagine the traditional Japanese house in a striking silver façade

Located in Shizuoka city in Japan, House in Nishichiyoda designed by Seichii Yamada & Associates... More

Sigurd Larsen designs a black timber-clad cabin that resonates with Nature
3 Aug 2022 News
Sigurd Larsen designs a black timber-clad cabin that resonates with Nature

Danish Architect Sigurd Larsen designs a tiny cabin retreat in collaboration with Berlin-based hospi... More

Making infrastructure do more: MVRDV and StudioPOD complete One Green Mile in Mumbai
3 Aug 2022 News
Making infrastructure do more: MVRDV and StudioPOD complete One Green Mile in Mumbai

Recently completed in Mumbai, the One Green Mile project by MVRD and StudioPOD transforms a series o... More

John McAslan + Partners take a ‘Fabric First’ approach to the renovation and enhancement of Glasgow’s celebrated Burrell Collection building
3 Aug 2022 News
John McAslan + Partners take a ‘Fabric First’ approach to the renovation and enhancement of Glasgow’s celebrated Burrell Collection building

Glasgow’s Burrell Collection includes 9,000 works of fine and decorative arts spanning 600 yea... More