Elio Del Nest
Redland-scape

Elio Del Nest – The Natural Air-Filtration Residences

Redland-scape as Architects
Caption

Elio Del Nest a research solutions-integrated design purposely articulating buildings andnatural landscapes to form an urban air-filtration scheme. Together with a Nature-mimicry concept of Urban Forest, the landscape design aims to create amicroclimate with clean air and generating a healthy environment even forfuture generations.

Caption
Caption

Elio Del Nest is located in Bangna, a fast growing district of Bangkok. As a consequence of rapid urbanization, Bangna faces several environmental issues that are air pollution and insufficient public green spaces.This sustainable residential project offer green spaces with landscape function to reduce PM 2.5 that derives from urban growth, vehicular emissions and Industrial activities.

Caption

In response to the city’s future development “Elio Del Nest promotes a research solutions-integrated design purposely articulating buildings and natural landscapes to form an urban air-filtration scheme aimedat reducing air pollution and generating a healthy environment even for future generations”

Caption
Caption

After the study, the air-filtration strategy was proposed at an appropriate location on the site. PM2.5 absorption zone is located at the entry plaza to collecting fine particles. Carbon absorption zone aims to reduce Carbon from the parking lots. VOCs absorption zone is located in the North to reduce VOCs released from the nearby industries.

Caption
Caption

For Masterplan design, The team intended to create a microclimate that offers clean air and improves human's comfort zone by proposing a nature-mimicry concept of urban forest for the residents and for the city.  As a representation of an urban tropical forest, the welcome area is covered by layers of native vegetation complementing the forest's richness and strengthening the ability of plants to reduce PM 2.5.

Caption

Nature-Mimicry concept is represent the main design ideas that derived from nature.  In the blissful urban forest, birds and their habitats would appear as an indication of abundance and exuberant bloom. The landscape team explored a bird nest as a muse for this concept.

Caption
Caption

At the central space lies a secret lagoon acting as a well spring of fertility of the forest, and here the residents can experience relaxation and enjoyment in the natural pool settings. The interlocking of green and blue spaces is located at the Oxygen Valley. The iconiq bird’s nest provides a sense of comfort and enclosure that is surrounded with a variety of native plants which act as an air pollution protector.

Caption
Caption

The comprehensive design of Elio Del Nest articulates aspect of environmental, neighborhood communities and residence’s quality of life  with the creation of urban habitats to introduce the new fusion between urban living and nature by harmonizing green spaces and amenities turn this new design into Elio Del Nest : Nature Mimicry +Air filtration Residences.

Caption

“Elio Del Nest  articulated this knowledge as the foundation to set up the Urban Air-filtration concept with strong intention to create a microclimate that offers clean air and improves human's comfort zone.”

 

Project Name:                     Elio Del Nest – The Natural Air-Filtration Residences

Location:                               Bangna district, Bangkok, Thailand

Landscape Area:                 10,177 sqm.

Project Owner:                    Ananda Development Public Company Limited.

Landscape Architect:       Redland-scape.Ltd.

Architect:                              ATOM DESIGN Co.,Ltd

Photographer:                    Mr.Rungkit Charoenwat

Project Credits
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More

Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces
15 Aug 2022 News
Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces

Ippolito Fleitz Group designs the Swiss headquarters for an international pharmaceutical company in... More

Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape
15 Aug 2022 News
Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape

Nestled in the mountainous region of Chengde, the Art centre of Aranya serves as a connection betwee... More

Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More