For PUFF, A Film Studio

For PUFF, A Film Studio

Architect
MH.AP Studio

Maria Güell Ayza
Location
Poblenou, Barcelona, Spain | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
Stories By
MH.AP Studio

Investwood
Luis Diaz Diaz
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersInvestwood
Linoleum FlooringForbo Flooring Systems
ToiletsRoca
Switches – LS990Jung HQ
Kitchen TapsFranke Home Solutions
Brass jointsProgress Profiles SpA

Product Spec Sheet
Manufacturers
Linoleum Flooring
Toilets
by Roca
Switches – LS990
by Jung HQ
Kitchen Taps
Brass joints

For PUFF, a film studio in Barcelona

MH.AP Studio as Architects

PUFF is a film studio located in Barcelona with three technical equipped & sound proofed rooms that allow for multiple purposes such as fittings, shootings and castings. The corridor, used as a waiting area, runs along from the reception -hidden behind a set of mirrors, controlling the access- up to the split-level production room.

 

A topography of dropped ceilings hides the installations and adjusts the spatial proportions throughout the project. This visual & formal game, rendered in navy-blue cork, reduces the sound impact outside the film studios and enhances the acoustic comfort.

 

The landscape turns upside down at the other end, at the production room. The velvety green carpet takes over in a warmer colour palette, accompanied by pastel orange tones from cedar-wood and theatre-like curtains, to accommodate a flexible space that invites for floor interaction.

 

Covered in wood-cement beige panels and brass joints, the surface of the walls resembles natural stone by the way natural light -and artificial- is reflected, but at the same time the walls are pleasant and warm when touched.

 

Material Used :
1. Viroc (Investwood) - Wall Cladding
2. Teka - Appliances
3. Franke - Kitchen Taps
4. Regent Lighting - Lamps
5. Progress Profil - Brass joints
6. Forbo - Linoleum Flooring
7. Mobles 114 – Furniture (Tables)
8. Roca - Toilets
9. Jung - Switches – LS990
10. Vipeq - Projected Cork

Read story in EspañolItalianoDeutschPortuguês and Français

For PUFF, Film Studio in Barcelona

Investwood as Manufacturers

Fittings, shootings, castings…PUFF is a film studio with three technically equipped & soundproofed rooms for these uses. The corridor, also used as a waiting space, runs along with the premises, from the reception -hidden behind a set of mirrors, controlling the access- up to the two-level production room.

A topography of dropped ceilings in navy-blue hides the installations (A/C, electrical,…) and adjusts the spatial proportions throughout the project. This visual & formal game, rendered in navy-blue cork, reduces the sound impact outside the film studios and enhances the acoustic comfort. What other material could achieve this feat if not Valchromat?

The landscape turns upside down at the other end. Here -called the production room-, the velvety green carpet takes over in a warmer color palette, accompanied by pastel orangee tones from cedar-wood and theater-like curtains, to accommodate a flexible space that invites for floor interaction.

Covered in wood-cement beige panels and brass joints, the surface of the walls to appear in natural stone by the way natural (and artificial) light is reflected, and are strangely pleasant to touch in movement.
PT- Acessórios, filmagens, fundições...PUFF é um estúdio cinematográfico com três salas tecnicamente equipadas e insonorizadas para estas utilizações. O corredor, também utilizado como espaço de espera, corre juntamente com as instalações, desde a recepção - escondido atrás de um conjunto de espelhos, controlando o acesso - até à sala de produção a dois níveis.

Uma topografia de tectos largados em azul-marinho esconde as instalações (A/C, eléctricas,...) e ajusta as proporções espaciais ao longo de todo o projecto. Este jogo visual e formal, feito em cortiça azul-marinho, reduz o impacto sonoro no exterior dos estúdios cinematográficos e aumenta o conforto acústico.
Que outro material podia conseguir este feito, senão o Valchromat?

A paisagem vira-se de cabeça para baixo na outra extremidade. Aqui - chamada sala de produção -, o tapete verde aveludado assume uma paleta de cores mais quentes, acompanhado de tons pastel alaranjados de madeira de cedro e cortinas tipo teatro, para acomodar um espaço flexível que convida à interacção com o chão.

Coberto com painéis de cimento-madeira bege e juntas de latão, a superfície das paredes a aparecer em pedra natural pela forma como a luz natural (e artificial) é reflectida, e são estranhamente agradáveis ao toque em movimento.

Project Credits
Manufacturers
Architects
Contractors
Sound Engineer
Products used in this project
Featured Projects
Latest Products
News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More

Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest
22 Jun 2022 News
Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest

Designed by NAPUR Architect, the recently opened New Museum of Ethnography in Budapest is a purpose-... More

New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea
22 Jun 2022 News
New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea

The Royal College of Art unveiled its new campus in Battersea, London this past month.  With a... More

TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity
21 Jun 2022 News
TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity

The Qingyijiang Road Elementary School by TAO (Trace Architecture Office) explores a decentralized s... More