Forest For Rest

Forest For Rest

Location
Chongqing, China | View Map
Project Year
2020
Category
Wellness Centres
Minjie WANG

Forest For Rest

Leaping Creative as Interior Architects

Young urbanites in China are generally suffering from mental and physical exhaustion brought by various pressures, such as from work and their families. In addition, nightclubs, karaoke, video games and other de-stressing and entertainment activities are consuming their remaining energy. Traditional foot bath therapy, which originates from Traditional Chinese Medicine and has a history of more than a thousand years, may offer them a new option for quick refreshment.

 

FOREST FOR REST is a new leisure & wellness brand, which is mainly targeted at young generations. As approaching the project, the primary task was to shake off customers' stereotype of the industry by upgrading foot spa experiences. So as to covey the idea that traditional foot bath could also be cool and become a new fashion.

 

The design team chose Hercules beetle as the icon of the brand, since it symbolizes healing, energy and vitality. Its image is extended to print materials, screens and three-dimensional installations in a holistic manner. It is widely applied to the offline space and online APP, to tell the brand story where travelers encounter an oasis after a long, arduous journey in the desert and eventually find a wonderland under the guidance of the Hercules beetles. It's just like the process where stressed young urbanites enter this space, in which their body and mind are relaxed and healed by foot bath and spa experiences.

 

Based on the research on the industry, the service process is redesigned together with the floor plan, so as to integrate costumers' journey and the brand story, the echo of which throughout the space creates an immersive experience. The brochures and online APP act as guidance that help to complement offline foot bath and spa services. In addition, supportive materials such as tote bags, cups, slippers and umbrellas also intensify the identity of the brand.

 

The project is situated at a popular pedestrian shopping street in Chongqing. Set on the third floor of a shopping mall, the space can be directly reached via elevators. The entrance area features several curved walls, providing customers with multiple paths to enter the inside areas. It refers to the desert in the beginning of the journey to explore the forest wonderland. The layered curve shapes echo the city's unique mountainous terrain, so as to resonate with both the local customers and those from other cities. The showcase for displaying and selling related products is placed beside the curved walls, looking like a treasure box that brings a surprise to travelers in a desert oasis.

 

Entering the waiting area, customers will be calmed by the soft light. The art installations and light together produce a mysterious and dramatic ambiance, which makes waiting experience stress-free and even enjoyable. Before entering the foot bath and spa rooms, customers will change shoes first. Based on the concept of "moonlight shallow", the shoe changing area presents dreamy and poetic scenes. Curved and semi-enclosed seats are set to block the sightline and alleviate the embarrassment of changing shoes in the public area. On the other hand, the designers created an immersive atmosphere, which is a prelude and hint of the upcoming foot bath and spa experiences.

 

Unlike public areas, rooms were designed with a greater emphasis on comfort, privacy and simplicity. The pure and minimalist spaces, together with professional lighting design, enable customers to completely relax and immerse themselves in the spatial ambience and services. In spa rooms, frost glass is installed above the tub, with the embedded LED screen continuously displaying mottled light and shadows.

 

The secondary entrance of the space is connected to the escalators in the shopping mall. Finished with colored zinc plates and featuring a cave-like form, it's a surprising bonus space.

Read story in DeutschItalianoEspañolFrançais and Português

Project Credits
Interior Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
Chairarflex
Product Spec Sheet
Chair
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More