Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersEnea
ManufacturersSedus Stoll AG
Ceiling lampMoooi
Multiwall PolycarbonatePolygal USA
ManufacturersWEVER & DUCRÉ
ROOMOR, Wiro Diamond 2.0
Supplier chairCoalesse
Enea Lottus

Product Spec Sheet
Manufacturers
Ceiling lamp
Multiwall Polycarbonate
Manufacturers
ROOMOR, Wiro Diamond 2.0 by WEVER & DUCRÉ
Supplier chair
Enea Lottus by Coalesse

Some like it raw.

AT26 architects as Architects

FX-IT is a young and progressive IT company occupying fields of the market with the software, hardware, and also networking. The assignment was simple and clear: „Create a representative space for us that simultaneously has an informal atmosphere.“

On the other hand with a low budget, we set up these five main priorities: 

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

create a high standard working place with good acoustics and good light distribution

·         use a neutral color palette

·         use comfortable office mobiliar / furniture

·         divide the formal area, suitable for clients, from the working open space area

·         eliminate obstacles/disadvantages of an open space dispositions/layout 

by dividing the space into smaller units with areas for work and informal meetings

Caption

Focusing on the budget, we decided to leave all surfaces of the office space in their original conditions - the existing concrete walls, ceilings, and the uncovered technologies. 

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

Unfortunately, we didn't fulfill this target 100 percent because the constructors proactively covered some parts of the interior with plasterboards. We decided to leave these parts not finished which brings some kind of raw effect into the future office interior.

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

The disposition of the whole space is divided into three main zones. 

First zone is the main entry and representative area with the reception desk and a meeting room separated by glass wall. This zone is connected to the second one, a chillout zone for clients and as well as for employees. The third zone is strictly recommended for work.

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

Even though we decide to divide the main space into three separate parts, our main effort was to leave the space visually connected. 

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

The visual connection is enabled by all the dividing built-in furniture which does not reach all the way up to the ceiling, so you can still see through the whole office space. 

Caption
Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architects revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architects revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architects renovated an old factory building for an ind... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More