Gemdale Upview Sales Center

Gemdale Upview Sales Center

Location
Shenzhen, Guangdong Province, China | View Map
Project Year
2022
Category
Showrooms
Benmo Studio

Gemdale Upview Sales Center

TOMO DESIGN as Interior design firm

Encounter nature in a "garden tour" at a transit-oriented development
Life needs a little sunshine, freedom and leisure.
Immerse in a garden tour, to meet with friends and capture leisurely moments.

The project portrays life scenes in a commercial space to activate life in the city. The activated worldly urban atmosphere carries the yearning for a pleasant home. The space unfolds the vision of a new lifestyle, and establishes resonance in values and emotions with customers.

photo_credit Benmo Studio
Benmo Studio

Through incorporating relaxing, natural scenes into the commercial project, TOMO DESIGN creates a novel, fun "garden tour" at a transit-oriented development, which evokes interaction and resonance in values and emotions between the developer and customers. "Garden tour" is the design thread that runs through the project, conveying the life philosophy of freedom, youthfulness and fun.

The design activates a worldly atmosphere of the city, which represents the longing for home. Based on the theme of "garden tour", five major scenes are created to present the real estate sales center and the show flat.

photo_credit Benmo Studio
Benmo Studio

PART ONE: INSPIRATION GARDEN
Strolling in the inspiration garden, where gentle sunshine and breeze relieve the tiredness, people can enjoy a leisurely moment here away from the outside hustle and bustle. Stepping into this urban "garden", one will regain the inspiration of vacation.

Living in the urban concrete jungle breeds the dream of having a garden. How wonderful it would be to have a garden in the city? Mottled sunlight falls down, creating a free, cozy ambience in the afternoon. People sit under tree shade, looking up to the clear sky and moving clouds. All the leisurely scenes in the garden open up a journey of inspiration.

photo_credit Benmo Studio
Benmo Studio

PART TWO: MOMENTS SQUARE
Here, people are brought to re-encounter nature, isolated from busy urban life.
It unveils a garden tour, introducing a fun, pleasing journey.
The interior is interpreted through landscaping thinking, fully releasing imagination and creativity.

The "garden" foyer is a subtle integration of simple textures and natural ambience. Transparent glass along with rhythmic light and shadows produce an atmosphere that blurs spatial boundaries. Earth-texture finishes, mottled handmade terra-cotta bricks, property models area presented in the form of landscape adornments, and the carpet that simulates a grassland, create an immersive garden touring experience.

photo_credit Benmo Studio
Benmo Studio

Strolling along the twisting path and walking up the steps, one can feel the cozy, interactive vibe in the air. The folding glass windows in the conversation area bring in sunshine, and create grille-like light and shadow effects. Tasting a cup of fragrant coffee and sitting on the soft sofa, people would enjoy a pleasant afternoon here. The retro-style KARE bar stools and the dynamic ripples-like lighting above inject energy into the space.

photo_credit Benmo Studio
Benmo Studio

PART THREE: DREAM STATION
The "train" leading to a desired home passes through the "dream station", where surprises are waiting to be discovered. The perception of variations, and the happiness of making handicrafts, allow people to enjoy leisure and happiness here.

If possible, take the "train" to a trip at the "dream station", where station sign and light box recall the memories about past days. The architectural space echoes the attribute of the transit-oriented development, while also showing quality life scenes in a concrete way. There seems to be infinite experiences, with flower arrangement and handicraft making activities creating fun and interaction during the journey.

photo_credit Benmo Studio
Benmo Studio

PART FOUR: CENTRAL PARK
Stroll in the central green field awash with vitality, and release personality in the free, happy paradise. It portrays a desired boundless world, guides the path back to life, and stimulates diverse interactions.

Wandering in the free, interactive central plaza, and passing through the unrestrained space, one will encounter children's paradise, which records the happy, innocent smiling faces of kids playing here. Visitors are invited to sit on the stepped seats leisurely, to watch the subtle interaction between people and space. TOMO DESIGN tries to approach the space through visual imagery, to create resonance with the spiritual world.

photo_credit Benmo Studio
Benmo Studio

PART FIVE: SHOW HOME
A warm home is conceived, which provides an unexpected leisure space for relieving tiredness. This favored leisure corner is a retreat from the outside hustle and bustle, inviting people to slow down in the fast-paced city to enjoy life.

This home is a combination of passion, practicality and intimacy, bringing a sense of belonging. The spatial layout for shared activities and the interactive bar counter-featured dining room add more fun to life. The boundary between balcony and living room is blurry yet continuous, facilitating the creation of fun life scenes. As night falls, playing gentle rhythms on the piano create warm, leisurely moments. Isolated from the outside world, the home offers truly pleasant multi-sensory experiences.

photo_credit Benmo Studio
Benmo Studio

The design incorporates the city's worldly atmosphere into the "garden tour" connecting with nature, to fully relax the mind with cozy, pleasing experiences, to portray a happy life within reach, and to bring the desired freedom, fun and leisure to people.

Breeze, leisure, and garden tour. The best moments are on the way. Encountering beautiful scenery and good things happening, and enjoying leisurely time, perhaps these are the true meaning of "garden tour".

Let's Go Go park!

Team:
Client: Gemdale Corporation (South China Region)
Interior Design: Uno Chan, Xiao Fei
Cooperative Design: Asi, Allen, PSYUN, Jason
Decoration Design: Tin, Ho Ching, Amber, Maple Zhang
Photography: Benmo Studio 
Technical support: G.art Lighting Design (Shenzhen)

photo_credit Benmo Studio
Benmo Studio
photo_credit Benmo Studio
Benmo Studio
photo_credit Benmo Studio
Benmo Studio
photo_credit Benmo Studio
Benmo Studio

Material Used: 
Textured coating, Terracotta brick, Stainless steel, Aluminum plate, Wood plastic plate, Fire-proof plate, Glass brick

Project Credits
Interior design firm
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More