GO apartment

Architect
DA Architects
Location
Sofia, Bulgaria | View Map
Project Year
2022
Category
Apartments
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
LightingFoscarini
LightingMuuto
FurnitureKristalia
FurnitureArtisan d.o.o.
Latus
FurnitureAlias
FurnitureDitre Italia Srl

Product Spec Sheet
Lighting
Lighting
Furniture
Furniture
Latus by Artisan d.o.o.
Furniture
by Alias
Furniture

GO apartment

DA Architects as Architects

Proficiently mastered open spaces, unity and clarity in the treatment of the furniture in combination with a balanced palette of soft tones and natural materials give a feeling for coziness and contemporary appearance to this home. It is situated in gated complex GORA and is surrounded by green plots. Bordered by a river to the west and a richly landscaped property to the south - set aside for a future park. Considering the area and the adjacent views, we shaped the spaces in a way that they could be opened to the surrounding landscape and the Mountain View with a smooth transition between indoor and outdoor spaces and functional areas.

photo_credit Minko Minev
Minko Minev

The spacious living room made to gather all the family members, combines three zones that complete each other. The six-meter long kitchen occupying the width of the room integrates all the necessary electrical appliances as well as the air conditioning system providing height of over three meters in the entire space. The kitchen island adds more working surfaces and room for integrated wine display cabinets storing carefully selected wines from all around the world. On both sides of the island, there are shelfs for cookbooks and accessories. The dining room occupies the space between the kitchen, the view and the terrace. The painting by Krasimir Terziev complements the dining area. On the terrace, there is a table with aluminum construction and a technical stone top, which is resistant to weather conditions and provides opportunity for outdoor dining. The sofa next to the large windows gives a good view to the surrounding forest and silhouette of Vitosha. So in a natural way the landscape outside complements the palette of light tones and natural materials which dominate the interior.

photo_credit Minko Minev
Minko Minev

The master bedroom is separated from the corridor and the children’s bedrooms by a vestibule designed as a wardrobe area. This area is defined by light gray concrete surfaces of the furniture, walls and ceiling in a balance with the warmth of the wooden floor and headboard. A transforming piece of furniture has been designed near the window, enabling it to be used as a work corner, a place to store jewelry and a make-up area. It's also a part of a linear furniture composition along the length of the wall, which can be used as a storage and a display for design elements and paintings. The closet is divided into two separate areas - his and hers, emphasizing the individual look with the use of the different structure of the materials - the structure of the concrete and the fine white boards, as two complementary parts of one whole.

photo_credit Minko Minev
Minko Minev

Kids‘ bedrooms have a different appearance. A combination of many surprises in the design and hidden functionalities in the furniture, the alternation of different heights and materials, create spaces that develop the adventurous spirit and imagination. The game with the combination of shapes and colours provides an individual character to each room. The furniture is adapted to the functional demands of the different ages of the children. In one of the rooms we have a spacious raised floor soft seating area with storage underneath, facing the window and the nearby forest. The design flows in ascending beds and wardrobe creating diverse areas for play. In the second bedroom, the space is more unified with a huge wardrobe that goes along two sides of the bedroom. It sets space for two diverse niches, in the dynamics of which the children's beds hang above the floor.

photo_credit Minko Minev
Minko Minev

The style of the bathrooms is a natural continuation of the bedrooms. The overall feel of the master bathroom is serenity. Materials and lighting are softer. The shower area is enhanced with raised illuminated ceiling giving the illusion of a natural light. The second bathroom keeps up the play with the different shapes from the kid's bedrooms transforming the suspended ceiling into interesting forms, which add dynamics to the space.

photo_credit Minko Minev
Minko Minev
photo_credit Minko Minev
Minko Minev
photo_credit Minko Minev
Minko Minev
photo_credit Minko Minev
Minko Minev
photo_credit Minko Minev
Minko Minev

The good balance between individualized solutions for each room and each member of the family, combined with contemporary design, achieve a complete and unified appearance of the apartment and turn it into a complete home combining harmony, light and tranquility.

photo_credit Minko Minev
Minko Minev
photo_credit Minko Minev
Minko Minev
Caption

Read story in FrançaisEspañolPortuguêsItaliano and Deutsch

Featured Projects
Latest Products
News
Oaxaca's Plúmula offers a workshop, meeting place, refuge, and home centered around a celebrated Flamboyán tree
8 Dec 2022 News
Oaxaca's Plúmula offers a workshop, meeting place, refuge, and home centered around a celebrated Flamboyán tree

In the City of Oaxaca, this project by Espacio 8 Arquitectura sees the transformation of a delipidat... More

Manitoba Beach House by Cibinel Architecture
8 Dec 2022 News
Manitoba Beach House by Cibinel Architecture

Under the changing waterscapes and prairie skies of Victoria Beach, Manitoba, this 2,000-square-foot... More

Expressive Pacific Heights Residence by Jensen Architects strikes a stunning balance between statement and subtlety
7 Dec 2022 News
Expressive Pacific Heights Residence by Jensen Architects strikes a stunning balance between statement and subtlety

Comprising shifting volumes suspended over a steeply sloping urban site, Pacific Heights Residence b... More

Renovated Hines Seattle Headquarters sets a new paradigm for low-carbon and circular design
7 Dec 2022 News
Renovated Hines Seattle Headquarters sets a new paradigm for low-carbon and circular design

Recently completed by LMN Architects, the renovated Hines Seattle Headquarters sets a new paradigm f... More

Famed Dutch manufacturer FritsJurgens announces ‘Best Pivot Doors 2022’ award winners
6 Dec 2022 Sponsored Articles
Famed Dutch manufacturer Fritsjurgens announces ‘Best Pivot Doors 2022’ award winners

The time has come to announce the winners of this year's ‘FritsJurgens Best Pivot Doors’... More

Suspension House by Fougeron Architecture dramatically spans a creek and waterfall running between lush California hills
5 Dec 2022 News
Suspension House by Fougeron Architecture dramatically spans a creek and waterfall running between lush California hills

Immersed in a beautiful and hilly California landscape, Suspension House by Fougeron Architecture is... More

IUA develop a dynamic series of passageways and bridges for a new business school in response to the specific climate of a Mexico site
5 Dec 2022 News
IUA develop a dynamic series of passageways and bridges for a new business school in response to the specific climate of a Mexico site

Located in the northern part of Mérida (Mexico), The School of Business and Banking (EBC) by... More

Renesa designs a Delhi eatery in a striking material palette of terrazzo and terracotta
2 Dec 2022 News
Renesa designs a Delhi eatery in a striking material palette of terrazzo and terracotta

Tucked in a former Indian restaurant in a premium shopping mall in Saket, Delhi, ‘Rosie and Ti... More