Green Grass Condesa
Onnis Luque

Green Grass Condesa

FACI LEBOREIRO as Architects

Greengrass has served salads in Mexico City since 2007, opening its first location in Colonia Condesa. After 13 years she decided to transform her concept, aligning it with her values of well-being, freshness and authenticity that are reflected in this new space designed by Faci Leboreiro, where more than designing an architectural project, a lifestyle was created.

Today a diner has expectations that go beyond a traditional restaurant, where spaces communicate the essence of the brand and create a comprehensive experience, which goes beyond design, towards the community and well-being. For this reason, the Greengrass project required a very close communication with the brand, where we had to know its product and philosophy in depth, in order to understand how to communicate it through interior design.

As a starting point, a palette of local materials was created - as if it were a salad - that represents the freshness and authentic origin of the product, through grissal granite, oak wood, limestone and white colors, which enhance the architectural aspects of the premises, such as the arches on the façade and the double height inside.

Upon entering the premises, the visitor is greeted by a large double-height space, where the pergola-like ceiling - interspersed with oak wood and white lacquer - directs the eye towards the salad bar, the most important visual highlight of the restaurant, where they are prepared. the food in sight and taste of the customer. This important architectural element surrounds the ground floor, which is surrounded by the vegetation that lives in the perimeter planter that surrounds the premises, where you can find aromatic herbs that are used daily in the kitchen.

To go up to the upper floor, a sculptural staircase was designed in rolled steel plate, on which wooden blocks rest with perimeter lighting, giving a fresh and clean feeling that gives an aesthetic sense to the route.

Upstairs you can enjoy the place from another perspective, especially in the bar / railing that overlooks the double height, where the customer can sit down to eat on the oak benches and enjoy the view of the avenue.

The restaurant's white walls serve as a blank canvas to expose local artists - a proposal from the brand to bring creatives closer to community, turning the premises into a living and changing gallery.

The lighting was worked on in conjunction with Avant Group, seeking to accentuate the architectural details of the space through very clean and clear lighting, taking advantage of the transparency of the premises towards the street and making it a benchmark for passersby.

In this way, Greengrass became a project where the well-being of the diner was put as a design priority, recreating the healthy freshness of its products in this new concept, while taking into account its impact on the local community and relationships. between people who can empower.

Read story in Español

Featured Projects
Latest Products
News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More

Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces
15 Aug 2022 News
Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces

Ippolito Fleitz Group designs the Swiss headquarters for an international pharmaceutical company in... More

Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape
15 Aug 2022 News
Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape

Nestled in the mountainous region of Chengde, the Art centre of Aranya serves as a connection betwee... More