HANA HOUSE

HANA HOUSE

Architect
Dim Studio
Location
Vietnam | View Map
Project Year
2021
Category
Private Houses
hoangle photographer

Hana House

Dim Studio as Architects

The project is on a riverside site in a city on the verge of new urban development. The owner of this house is Mrs. Huong - a fashion designer. When designing the house, Mrs. Huong said that: For her, the house is a work of art where everyone in the family can experience every step of the way. That is also the goal set when designing the house.

photo_credit hoangle photographer
hoangle photographer
photo_credit hoangle photographer
hoangle photographer

A house is a place for the family to live, away from the hustle and bustle of the city. Not only that, but this is also a place to relax, to come back after a long day of work.
Based on the wishes and the existing context, we create a house with an introspective space, focusing on the connection of activities of family members.
We use a contrasting structure with simple squares wrapped around the outside in contrast to the winding lines and complex interlocking structure of the space. This helps promote the original desire of the homeowner to avoid interacting with the outside space and focus on the interior space. Inside is a winding core space that creates an interesting viewing experience for the members of the house. The hollow part is also the lung of the house, where light, wind, and trees are concentrated. This core is also an open space, connecting the spaces using the kitchen, living room and blurring the boundary between inside and outside. All combined with the laughter of family members creates a lively atmosphere. 

photo_credit hoangle photographer
hoangle photographer
photo_credit hoangle photographer
hoangle photographer

The approach of the house is a pleasant experience. With a view from the outside of the house like a big box, pure white, outstanding and unique, it creates curiosity and interest in wanting to get closer. An entrance with a large gate and gradually narrowing to the door creates a feeling of narrowness for people entering. Stepping through the door is a completely open space. Living space, kitchen, living, and resting space are connected through the corridor, the straight stairs curving right with the space, once again promoting the contrasting image, creating an interesting frame.

photo_credit hoangle photographer
hoangle photographer
photo_credit hoangle photographer
hoangle photographer

Each location in the house has a different perspective that is intentionally created an interesting picture. We arranged spaces according to the winding line to maximize the connection between inside and outside, solid and empty, people and nature.

Caption
Caption
Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More