HHT Coffee

HHT Coffee

Architect
P.I Architects
Location
Da Lat, Lâm Đồng, Viet Nam | View Map
Project Year
2018
Category
Shops
Quang Tran

HHT Coffee

P.I Architects as Architects

The land plot, 3km from the center of Dalt city, sits on the hillside, offering a seemingly endless view toward the valleys, without any obstacle. The first time visisting the site, we just stood still, admiring the marvellous landscape from the place where the future coffee shop would be.

photo_credit Quang Tran
Quang Tran

This was exactly the image of this landscape who initiated our design. The image of the undulating hills faded away into the mist of the valley was reproduced by the roof’s shapes and the staggered layout of the building blocks. This layout also created transitional spaces between inside and outside, allowing the visitor to enjoy the pure air of the highland on a beautiful day.

photo_credit Quang Tran
Quang Tran

Another image who triggered the design is the local greenhouses, which gradually appeared inside the city. Putting aside the impacts of those greenhouses to the environment, we liked to reproduce the images of them lightened up in the night, the images that draw many of visitors to Da Lat.

photo_credit Quang Tran
Quang Tran

That’s why polycarbonate was chosen to be the envelope of the building. This material, combined with glass where necessary to prioritize the view to the landscape, creates the effect of “lightening up greenhouse” for the building, in the night.

photo_credit Quang Tran
Quang Tran

The design stage of the project took 2 years. This time was long enough for the unexpected changements in building policies of the local authority to take effect on the project. The original idea of a 3-zones coffee store, offering to the visitors an experimental journey starting on the crowded street and ending with an open space deep down in the woods, wholly connected with nature.

photo_credit Quang Tran
Quang Tran

Finally, only zone 1 got the building permission. This was really a big regret of us, the architects of the project, and of the clients, who really wanted to create a coffee store with a standout quality of spaces.

Caption
Caption
Caption
Caption

Team:
Design Team:
- Giao Tran
- Thao Nguyen Vinh Hoang
- Thuy Quach Dong
Lead architect: Khoa do

Project Credits
Photographers
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More