Home for Nomads

Home for Nomads

Location
Warsaw, Poland | View Map
Project Year
2016
Category
Private Houses

Home for Nomads

Studio.O. organic design as Interior Architects

The architects from Studio.O. prove with their project that even a property with 40m2 as a result can be spacious. Nowadays, the concept of a studio is no longer associated with low income. It is ideal for nomads. People who travel and work remotely for most of the time do not get attached to one place. Their curiosity about the world makes them constantly change their location. The studio gives nomads an opportunity to return, at least for a moment.

 

Sophisticated, elegant, small spaces are the response to needs of wealthy people who appreciate independence and minimalism. The biggest advantage of the studio is a wall of windows lighting each of its nooks and crannies. Thanks to this solution, the natural light can affect the interior and the well-being of the householder until late hours. On the opposite side of the window wall there are living room and open kitchen.

 

They are different not only because of their function and use, but also because of their colors and finishing materials. The living room is characterized by beige, subdued, bright shades. It is a minimalistic space, but it gives an impression of warmth. The kitchen, on the other hand, is predominant - heavier and stony. The architects used Blend Brown Marazzi tiles to cover the walls and the eaves. The kitchen is separated from the living room by a small island with a Silstone Doradus worktop.

 

The unique design of the kitchen is the result of the cooperation between Studio.O. and the carpenter's. An intriguing part of the project is undoubtedly lighting. The kitchen uses a subtle Artemide Talak lamp - a white line attached to the top of the island. A similar lamp is located over the wash basin in the bathroom - a brown line constructed by the carpenter's workshop according to the architects' design. The other light sources are hidden in the K-G buildings. The architects used a Raumplus sliding door.

 

They form a movable wall that separates a minimalist, raw bedroom from the living area of the apartment. Simple shapes and forms as well as natural colours and materials are the ideal solution for such a space. The bed and its development was designed in accordance with the Studio.O. project. They are characterised by a minimum of decorations and invisible joints.

Featured Projects
Latest Products
News
The Pitch by Mark Odom Studio repurposes shipping containers to form a vibrant new hub for Austin, Texas
6 Jul 2022 News
The Pitch by Mark Odom Studio repurposes shipping containers to form a vibrant new hub for Austin, Texas

Located in Austin, Texas, The Pitch is a new hospitality and entertainment complex made from shippin... More

Chalet D by monovolume architecture + design brings new life to alpine architecture
6 Jul 2022 News
Chalet D by monovolume architecture + design brings new life to alpine architecture

Located in the Austrian Alps, Chalet D is a family holiday home that includes a spa area. Modern and... More

The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio responds to key land-use challenges in the Netherlands
4 Jul 2022 News
The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio responds to key land-use challenges in the Netherlands

Designed for the Floriade 2022 Expo, The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio is a nearly 100%... More

Sonoma home by Mork-Ulnes Architects is defined by a strong concrete structural framework
4 Jul 2022 News
Sonoma home by Mork-Ulnes Architects is defined by a strong concrete structural framework

Overlooking the vineyards of California’s Sonoma landscape, the Frame House by Mork-Ulnes Arch... More

Top 10 Trending Tiles
4 Jul 2022 News
Top 10 Trending Tiles

From bathroom walls to flooring for living spaces, tiling provides a durable, easy-to-maintain finis... More

BIG unveils a playful, wooden, colourful factory for Vestre in the middle of the Norwegian woods
3 Jul 2022 News
BIG unveils a playful, wooden, colourful factory for Vestre in the middle of the Norwegian woods

In Manor, Norway, The Plus is a new furniture factory by BIG for furniture manufacturer Vestre. Inco... More

RH+architecture develop an intriguing urban infill strategy for a Paris neighbourhood
3 Jul 2022 News
RH+architecture develop an intriguing urban infill strategy for a Paris neighbourhood

In the 11th district of Paris, the architecture of the neighbourhood has a spontaneous feel characte... More

Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More