Hotel LN Garden

Hotel LN Garden

Architect
3LHD
Location
Bin Hai Da Dao, Nansha Qu, Guangzhou Shi, Guangdong Sheng, China | View Map
Project Year
2018
Category
Hotels
Southarch

Hotel LN Garden

3LHD as Architects

Located in southern China's Guangdong province, on the Zhu Jiang (Pearl River) estuary, the LN Garden is part of the Nansha Seaside Park. The hotel has a surface of 61068 m2 and 365 rooms. The main public space of the hotel has a view to the beautiful bay to the west and Seaside Park on the east side of the hotel. The transition between outdoor areas and interior spaces is softened by the use of exterior vegetation throughout the lobby. The central lobby, stretching vertically all the way to the top floors, features an art installation by Ivana Franke that fills out the empty space and intensifies the sensation of the elements: light, air, wind and water.

A uniform, streamlined facade defines the relation between rooms and exterior spaces, forming a continuous zone of terraces that protect the interior from the sun while keeping privacy between the levels of guestrooms and forming a distinctive hotel exterior aesthetic. The hotel's volume and its mountainous effect are disintegrated with parallel horizontal lines of the façade.

The guests can choose between different restaurants, each offering a new experience and atmosphere evoked by different materials and furnishings. The banquet hall, primarily intended to accommodate special events, is designed to reflect a theatrical experience. The Chinese restaurant, which is accessible through the banquet lobby, overwhelms the viewer while he steps into the double height grandiose space with a panoramic view of the surrounding landscape. The Western restaurant is situated under the central lobby. It features seating arrangements set around and under a central square with trees.

In accommodation units accent is placed on luxurious and natural materials as well as on spatial organization which allows an unobstructed view on the surrounding landscape.

The northern part of the ground floor is reserved for relaxation and different types of leisure activities. Health center with a swimming pool with whirlpools, hydro-massages, a 25 meter swimming lane and an outdoor extension is situated in the double floor height northwest wing.

The hotel outdoor areas are designed to merge the building with the surrounding landscape. Green elements from the exterior appear in the interior linking it with the environment.

Featured Projects
Latest Products
News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More

Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces
15 Aug 2022 News
Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces

Ippolito Fleitz Group designs the Swiss headquarters for an international pharmaceutical company in... More

Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape
15 Aug 2022 News
Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape

Nestled in the mountainous region of Chengde, the Art centre of Aranya serves as a connection betwee... More

Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More