House in Kawachinagano

House in Kawachinagano

Architect
arbol
Location
Kawachinagano, Osaka, Japan | View Map
Project Year
2019
Category
Private Houses

House in Kawachinagano

arbol as Basic design, detail design, site management

“one-story house where furniture shines feeling the river closely”.


The design started within a conversation with the client who loves furniture and has a collection of it, saying “I want to live in a space where my furniture looks more beautiful, and can feel the change of it along with the time.” 


 The site is in the middle of Kawachinagano-city, Osaka prefecture, located in a quiet residential area, a slight far from the main road which is close to Amami River, running from Kisen Mountain.


The river runs next to the site, but it is on the retaining walls created for flood alleviation, this was at an urban-style location which has a distance between the river and daily life. In details, between the site level and the river lever, it has 5meter difference in height, the face of the river cannot be seen unless standing on the riverside, and the distance of the opposite bank is very close, plus there are buildings and parking lots nearby, so these factors required privacy protection for the client.


The plan was designed in a vision that not only furniture looked more beautiful of course, but considering the location of the site and the river, it needed a change and adjustments of redefining how ones felt the river, not just creating an open space toward it. 


The whole structure is that the façade is a closed-shape, considering privacy from the road, and the inside rooms are designed in a way that the client would become conscious of the direction of the river naturally. By taking into the client’s requirement, “I’d like my furniture to be looked by a lot of people on my holidays”, the space stretches through to the horizontal direction along with the river, as it can be used as a gallery. When passing through the entrance, there are a living room, a dining room, where furniture is set, followingly, a wood deck and a garden are set, and all the way to the back, utility space such as kitchen and storage and a bed room are placed.


As daily necessities are stored at the utility space, the living room is simple, no waste, therefore the furniture plays the main role of this space. As a whole, a tilted ceiling whose angle is getting higher toward the river produces an atmosphere of openness among the river, the sky, and the garden.


The half-outside wood deck which is close to the river, is set in a slightly higher place (about 1meter high from the ground) comparing to the general image, for this effect, a virtual ground would appear, and the living room has a stable and calm atmosphere like half underground. From this place, the river cannot be seen directly, but can be felt with the wind from the river, or be heard with the sound of it, so that the client would feel the existence of the river, looking at the greenery at the garden and toward the sky through the mountain peak.


Since the wood deck is placed in a higher place, the river surface can be seen even not in the riverside, anyone can feel the existence of the river, this place will be a space for family and friends gathering, and a stage for the river and the life both.

 Under the wood deck, the place is designed for storage of the client’s furniture collection, they can use it, along with matching their moods.


 As for structure, since the roof of the wood deck is mainly consisted of rafters, even though the house is a wooden-house, this became a big wide openness plan without using pillar, and this structure made the scenery from the living room look clearer, and sharper.


Toward the site, the house was not built in two-story, nor using the maximum building coverage ratio, instead, one-story house style was chosen, preparing the least requirements space, the balance of minimum image or the outline in the whole house was neatly adjusted, it was simple but created one step a time with heart and soul. In this place, “today’s mood furniture” will be wrapped with a soft calming light, which will show the change the color of it, along with the seasons and the time, and with the sound quietly heard from the river, such a special space is expanding.


 Taking tiny signs of the river into life naturally, feeling a slight change of daily activities, a richer life will be spent, harmonizing with favorite furniture together. 

Project Credits
Basic design, detail design, site management
Detail design
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersTOTO
ManufacturersDaikin
ManufacturersMiele & Cie. KG
ManufacturersSanwa Company
Product Spec Sheet
Manufacturers
by TOTO
Manufacturers
by Daikin
Manufacturers
Manufacturers
Featured Projects
Latest Products
News
Immersive Golong Wormhole visually represents the transformative nature of a beauty and wellness brand
25 May 2022 News
Immersive Golong Wormhole visually represents the transformative nature of a beauty and wellness brand

In Hangzhou, China, the Golong Wormhole by PINES ARCH is an experimental space for events and exhibi... More

Villa RS by JUMA Architects employs charred wooden cladding and horizontally oriented planes to blend with the Belgian landscape
25 May 2022 News
Villa RS by JUMA Architects employs charred wooden cladding and horizontally oriented planes to blend with the Belgian landscape

In the Flemish Ardennses, Villa RS by JUMA Architects is situated in a picturesque landscape with ch... More

Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context
24 May 2022 News
Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context

In the small Mallorca town of Llubi, this new kindergarten by Aixopluc Architects is located on a pe... More

25 best architecture firms in Mexico City
23 May 2022 News
25 best architecture firms in Mexico City

Mexico City is home to a number of outstanding, epoch-defining architectural firms. Its contemporary... More

New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden
22 May 2022 News
New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden

In Tilburg, NL, the new Nardinc wing of the Singer Museum by Bedaux de Brouwer Architecten houses th... More

Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople
22 May 2022 News
Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople

Located in Bani Jamrah, Bahrain, the Al Naseej Factory by Leopold Banchini is a textile weaving faci... More

Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years
20 May 2022 News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years

The neoclassical building was built between 1850 and 1855 to a design by Johannes van Maurik as a na... More

82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects
20 May 2022 News
82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects

In addition to restoring the original Museum Arnhem building, complete with characteristic historic... More