House in Vallromanes

House in Vallromanes

Architect
Comas-Pont Arquitectes SLP
Location
Vallromanes, Spain | View Map
Project Year
2010
Category
Residential Landscape
@jordicomas

House in Vallromanes

Comas-Pont Arquitectes SLP as Architects

The house is placed on the ground to adapt to the existing slope, dividing the program on three different level steps. Due to this organization on different levels we can orientated all rooms to south and to pretty views. A waved ramp allows the access to the house, situated on intermediate level and lighted by central patio. From this zone, we can access to garage, and to low level where dining room and kitchen are situated, and the main suite too, all of them are in directly contact with the garden. The other rooms are on high level and they have an exterior space too, it’s the roof of lower volume.


The building is semi-buried, this fact let’s the continuity of the existing landscape above the house through vegetal roofs, these two elements give thermal inertia to the building and a good sustainable work.


Facades was finished only with Vinaixa’s stone pieces (typical from this zone) with three different wide, used like a brick facade, reinforcing the horizontal house idea and achieving a perfect integration with the existing granite sand. The lateral facades are opaque contrary to south facades, where all rooms are faced to, they are full glazed and protected from the sun light by large concrete porches.


In front of main rooms, the pool is situated, it is the same color of the rest of intervention and it is hanged up on a level land terrace, giving at users a good land contemplation.

Read story in Español

Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More