Hue House

Hue House

Architect
SPNG Architects
Location
Bảo Lộc, Lam Dong, Vietnam | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Hiroyuki Oki
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Lavabo, Toilet, ShowerTOTO
Socket, SwitchPanasonic
Tile, BrickDONG TAM
PaintDulux Australia
LightPhillips

Product Spec Sheet
Lavabo, Toilet, Shower
by TOTO
Socket, Switch
Tile, Brick
Paint
Light

Hue House

SPNG Architects as Architects

Hue house project is located in a new residential area in Bao Loc city. The client is a family of five, parents and four children. The plot of land size is 5x30m, which is a very typical site for Vietnamese urban tube house.

photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki
photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki

With a large family to live in a long and narrow space, we want to bring lively spaces, natural elements and connecting people as much as possible.

photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki
photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki

The house has 2 large voids, allowing natural light to penetrate from the roof to the ground floor, ensuring the house is always full of light. As the sun passing by, the light comes down, create a rhythm of light and dark inside the house. Between the 2 voids, family member can see and communicate with each other easily.

photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki
photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki

The main highlight of the project is the steel louver system that spread throughout the house's roof. With mechanical properties of the laminar system, the user can adjust the amount of light entering the house. As the owner desired, the louver system can rotate, regulates the amount of light and helps to increase the aesthetics and user experience. The flexible space layout along the voids ensures that the rooms are airy, with a pleasant view and also saving the use of electrical equipment.

photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki
photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki

The terrace of the house, where sunlight hits after passing through the steel louver system, has an interesting light effect for the homeowner to sit, read, and use as a space to grow more green vegetables, an extra supply of food.

Caption
Caption
Caption
Caption

Read story in ItalianoDeutschFrançaisEspañol and Português

Project Credits
Photographers
Featured Projects
Latest Products
News
The Pitch by Mark Odom Studio repurposes shipping containers to form a vibrant new hub for Austin, Texas
6 Jul 2022 News
The Pitch by Mark Odom Studio repurposes shipping containers to form a vibrant new hub for Austin, Texas

Located in Austin, Texas, The Pitch is a new hospitality and entertainment complex made from shippin... More

Chalet D by monovolume architecture + design brings new life to alpine architecture
6 Jul 2022 News
Chalet D by monovolume architecture + design brings new life to alpine architecture

Located in the Austrian Alps, Chalet D is a family holiday home that includes a spa area. Modern and... More

The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio responds to key land-use challenges in the Netherlands
4 Jul 2022 News
The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio responds to key land-use challenges in the Netherlands

Designed for the Floriade 2022 Expo, The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio is a nearly 100%... More

Sonoma home by Mork-Ulnes Architects is defined by a strong concrete structural framework
4 Jul 2022 News
Sonoma home by Mork-Ulnes Architects is defined by a strong concrete structural framework

Overlooking the vineyards of California’s Sonoma landscape, the Frame House by Mork-Ulnes Arch... More

Top 10 Trending Tiles
4 Jul 2022 News
Top 10 Trending Tiles

From bathroom walls to flooring for living spaces, tiling provides a durable, easy-to-maintain finis... More

BIG unveils a playful, wooden, colourful factory for Vestre in the middle of the Norwegian woods
3 Jul 2022 News
BIG unveils a playful, wooden, colourful factory for Vestre in the middle of the Norwegian woods

In Manor, Norway, The Plus is a new furniture factory by BIG for furniture manufacturer Vestre. Inco... More

RH+architecture develop an intriguing urban infill strategy for a Paris neighbourhood
3 Jul 2022 News
RH+architecture develop an intriguing urban infill strategy for a Paris neighbourhood

In the 11th district of Paris, the architecture of the neighbourhood has a spontaneous feel characte... More

Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More