Information Centre, Greenland International Furniture City

Information Centre, Greenland International Furniture City

Architect
Odile DECQ Benoit CORNETTE
Location
Qingpu, China
Project Year
2007
Category
Information Centres

Information Centre, Greenland International Furniture City

Odile DECQ Benoit CORNETTE as Architects

At the end of the entrance avenue the information center is unique by its location. Inserted between the two first main exhibition halls, it has to stay different. To mark the point to where the visitors are coming, to signal the furniture exhibition park. Its shape is unique.


Looking like an opened flower it welcomes the visitors. Its red color makes it brightening in the centre. The large opened petals let the heart visible from outside: a black glass pyramid. Shining in the day, it becomes translucent in the night when the interior lighting makes it sparkling from the inside. We have enlarge a little the pond to be able to have the all pavilion on it in keeping the perception of the pond for people walking around. From the pavilion, two large ways are guiding the visitor to the interior. On the right large steps take them to the hall, 1,50m above the pond level.


These steps provide some places to seat for waiting the bus. In the hall the visitors could find everything they need on a long desk. The multifunction room is established at the level – 4,50m. This level is under the water but without being a basement. The visitors travel through the space by long steps and stairs, which connect the entrance level and the multifunction room level in the same volume.


This steps could be easily transformed as theatre to organize different exhibition scenographies. This big room is also directly connected from outside by the long steps down on the left side. It is suitable for some specific deliveries as in special autonomous use. The VIP enters the pavilion from the left where their hall is located near the offices. From this hall they reach the VIP rooms on the mezzanine by the lift or the stairs. Storage, toilets and services are provided on every level. The structure is organized by three masts which overpass the highest point of the building and increase its signal effect. The facades are made of shiny red painted aluminium panels.

Featured Projects
Latest Products
News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More

Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall
29 Jun 2022 News
Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall

On a steep site in Mexico, Izar Houses by Taller ADG Alonso de Garay pay exceptional attention to en... More

25 best architecture firms in Madrid
27 Jun 2022 News
25 best architecture firms in Madrid

Madrid is a center of gravity for European architecture. Spain’s capital city is host to an am... More

Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More