Jianli Art Center
IN BETWEEN, GOA

A New Twist on Tradition: Jianli Art Center

GOA (Group of Architects) as Architects

As urban history and culture are constantly evolving, historic buildings' preservation and revitalization need to integrate the spirit of the new era and new forms of business to build a vibrant and sustainable urban space.

photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN
photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN

Located in Haimen District of Nantong City, Changle Town is the hometown of Zhang Jian (1853-1926), a critical industrialist, political leader, and educator in the late Qing Dynasty and the early Republic of China. The cultural tourism project developed by ZOINA Group, intended to renovate the old center of Changle under the spirit of Zhang Jian and renamed it as Jianli (the Hometown of Zhang Jian).GOA undertook the masterplan and design of the whole project, where Jianli Art Center acts as the gateway of the old main street, the core of the whole project. 

photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN

The main street of Old Changle is built during the reign of Emperor Qianlong. Paved with grey stone slabs, it extends more than 300 meters from east to west, and the art center sits at the east end. Adjoining the art center is the old Changle Town Supply and Marketing Cooperative on the north, a century-old wooden building under preservation. Regarding the site, the design starts by answering the question of how to place a new cultural tourism construction within the local context of a small-volume historical building to carry on Zhang Jian’s spirit of “eradicating the old and fostering the new” while arousing a sense of cultural belonging.

photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN

Jianli Art Center is built by the water, drawing on the dwelling prototype “house surrounded by moats,” peculiar to the Chongming-Qidong-Haimen region on the north bank of the estuary of the Yangtze River. Affected by the low-lying and sandy geographical condition, local people use to build high foundations and dig moats by houses to collect soil. Usually, the moat is located on the south of the house. When it is around the house, this dwelling form is called the “house surrounded by moats”.

photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN

The dwelling form of the “house surrounded by moats” reflects the wisdom of the traditional farming culture. A moat provides water for drinking, washing, irrigation, and firefighting while serving as the house guard. A small bridge in front of the house becomes the entering path. Although the sandbank landscape has changed along rural modernization, the moats around houses and the small bridges are generally preserved in local homes as a precious mark of traditions.

photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN

As a continuation of the “moat” idea, the project retained the surrounding water system and placed new bridges on the south and east of the art center to connect the site with spaces across the water. By respecting the scale of the existing wooden architecture and designing a sandbank landscape composed by green plants and water features, the new art center continues the traditional spatial layout, creating a dialog between itself and the local culture. 

photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN

The art center features an steel structure system. Columns are concealed in curtain wall’s vertical bracings, forming an open indoor space. A narrow courtyard at the intersection of core functional spaces allows sunlight and garden views to the interior. The glass and walls are placed between each other along the edge, blending the boundary of the interior and introducing vibrant lights and shifting shadows. 

Caption

Lightweight Roof: Deconstructing Traditional Symbols and Seaming Modules in a New Language
The decentralization and deconstruction strategy endows the architecture with a contemporary spirit, thus creates an iconic cultural image. One whole architecture form is decentralized into four individual venues to minimize the volume contrast between the new art center and the existing wooden construction. The canopy is deconstructed from a traditional roof into four hyperbolic pieces to interpret the tradition with a modern language, with low cornice echoing the scale of the existing construction. Each of it tilts towards the center, reaching a 15-meter-height at the peak to provide adequate vertical spaces for the indoor exhibition area.

photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN

The roof extends from the center to different directions. The deconstructed roof correspond to different functional zones: lobby, preface hall, exhibition hall, and service zone. An asymmetrical windmill-shaped cluster is formed, adding asymmetrical rhythm and dynamics of modern language within the symmetrical structure of traditional architecture.The art center’s double-layer eaves are consistent with those ones of the old wooden building of the Supply and Marketing Cooperative on the north side to harmonize the volume of the new and old.In the exhibition hall, an open slope rises gradually from east to west. The pure white ceiling steps in a progressive way, not only creating a strong sense of order but also guiding visitors according to the sequence of visits. The spatial form perfectly integrated with the exhibits, presenting the beauty of art. 

photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN

Hyperboloid as a System: Constructing a Pillow-shaped Cavity that Integrates Structures and Equipment 

The roofing material is environmentally-friendly titanium-zinc panels. This lightweight roofing material is naturally corrosion-resistant and adapted to the humid subtropical monsoon climate of Haimen. The graphite grey metal with overlapped curved titanium-zinc panels echoes the traditional grey tiles and white walls in the old town buildings. As time goes by, the titanium-zinc panels will form a dense passivation protective layer, lending the building a unique charm.The canopy design applies a hyperboloid numerical logic for efficient construction control. The transverse and longitudinal beams are positive arcs following the same radian and shape. Four hyperbolic canopies use 3D modeling as a design method to control the precise positioning of the spherical construction.

photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN

The structure of the roof is designed as a cavity in the shape of an “air pillow” to create a sense of lightness. Each piece of canopy is thick in the middle and thin at the edges. The 500mm thick steel beam structure is hidden inside the structure, with thin cornice, forming a slender and graceful arc at the eave.The natural wood veneer resin ceiling panel is divided into modules in parameterization software. The curved ceiling panel extends from the interior to the exterior, blending the boundary of the open space. When the 15m wide folding door of the exhibition hall is fully opened, the indoor scenarios integrate with outdoor landscapes. 

Caption

As urban history and culture are constantly evolving, historic buildings' preservation and revitalization need to integrate new forms of business to create new topics and inspire new vitality, and to build a vibrant and sustainable urban space under the rapid development of society. It is an active exploration in the context of historical preservation to revitalize the old street and design the art center of Jianli. Adopting contemporary materials and design strategies, the project carrys on Zhang Jian’s pioneering spirit of “eradicating the old and fostering the new”, allows a new cultural exchange center the local, and improves the urban development of Haimen in Nantong.

photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN

Team:
Designed by: GOA
Photography: IN BETWEEN, GOA

photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN

Materials used:
Titanium-zinc panel treated double-hemmed roof panel;
Ventilation and noise reduction silk screen;
Self-adhesive polymer modified asphalt waterproof roll';
Leveling galvanized steel strip;
Galvanized profiled steel base;
Fireproof and insulated rock wool layer;
Galvanized profiled steel ceiling;
Wood board;
Square tube;
Waterproof steel sheet;
Main steel structure;
Aluminum plate and insulated cotton;
Glass suspension clamp;
Super white tempered laminated glass;
Stainless steel rib;

photo_credit IN BETWEEN
IN BETWEEN
Project Credits
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More

Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces
15 Aug 2022 News
Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces

Ippolito Fleitz Group designs the Swiss headquarters for an international pharmaceutical company in... More

Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape
15 Aug 2022 News
Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape

Nestled in the mountainous region of Chengde, the Art centre of Aranya serves as a connection betwee... More