K House

K House

Architect
Ronnie Alroy Architects
Location
Israel | View Map
Project Year
2022
Category
Private Houses
Amit Geron
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Lighting Flos
TableMDF Italia
Tense Table, La Grande Table
ManufacturersPorro S.p.A.
ManufacturersVitra.
STOOLS A
Wood FlooringDinesen
StoneFervital

Product Spec Sheet
Table
Tense Table, La Grande Table by MDF Italia
Manufacturers
Manufacturers
STOOLS A by Vitra.
Wood Flooring
by Dinesen
Stone

K House

Ronnie Alroy Architects as Architects

K House is a house celebrating the plasticity of concrete.Light and green pours on the concrete walls accentuating their depth.

photo_credit Amit Geron
Amit Geron
photo_credit Amit Geron
Amit Geron

The Entrance to the house is through a main axis, defined in the three levels by two exposed concrete walls, with an opening looking to a terraced garden at its end.
The main axis is accompanied by a rhythm of exposed concrete beams appearing outside before the entrance door, continuing outside to the opposite garden. Between two of the concrete beams hides a skylight turning the axis to an avenue of light. The light goes all the way to the basement through a glazed opening in the floor.

photo_credit Amit Geron
Amit Geron

The glazed opening connects the entrance floor and an open space in the basement.
The main axis separates the house to a hosting wing, where all the guests' living units are, and the owners wing where the public spaces and master bedroom are.
The master bedroom on the second floor, enjoys two opposite interactions with the surrounding landscape – a terrace with a view to the treetops and a sloped terrain on the other side, allowing a way out to a wild garden connecting to the entrance level.

photo_credit Amit Geron
Amit Geron

The house is surrounded by exterior courtyards which are interior-exterior spaces. The walls of the courtyards celebrate the plasticity of the concrete making place for green and art in different ways- deep niches, double walls with plants in between and sloping green terraces.

photo_credit Amit Geron
Amit Geron
photo_credit Amit Geron
Amit Geron
photo_credit Amit Geron
Amit Geron
photo_credit Amit Geron
Amit Geron
photo_credit Amit Geron
Amit Geron
photo_credit Amit Geron
Amit Geron
photo_credit Amit Geron
Amit Geron

The concrete gains a subtle feel by the presence of Douglass solid wood as floors and cabinetry.An interplay of transparencies and solidity, depth and airiness construct the overall experience of the house.

Team:

Lead Architect : Ronnie Alroy
Project Managers : Dan Hochman
Construction : Meir Baharyer
Landscape : Itai Salem Landscape Design
3d Modelling : Benyo
Concrete Contractor : Mahmoud&Salach
Finishes Contractor : Gal Hamea
Art & Photography:  Amit Geron

photo_credit Amit Geron
Amit Geron

Materials Used:
Stone: Fervital
Aluminium Windows: Wintec
Carpentry : Anton Woodwork
Concrete Flooring : Peles Beton
Doors : Stato
Glass railing & showers: Miklachonet
Wood Flooring: Dinesen
Furnishing: Arredamenti Santiccioli
Lighting: Flos
Smart System: Hedcinema

Caption
Caption
Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architects revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architects revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architects renovated an old factory building for an ind... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More