Knorr-Bremse

Knorr-Bremse

Location
Hongkong | View Map
Project Year
2022
Category
Offices
Nathan Tsang & Christy Leung

Transformation Journey

Steven Leach Group as Interior Architects

Our client, Knorr-Bremse, is a world leading supplier of brake systems and other safety-critical components for rail and commercial vehicles from Germany.  The company decided to move to a new office and create a fundamentally different office environment, which caters for the requirements of hybrid working and high flexibility while at the same time providing a very attractive workplace for its staff in order to motivate employees to come back to the office after a long period of COVID restrictions. When developing the new design with SLA, Knorr Bremse’s Management Team had a very clear idea for us to create a clean cut, sleek, yet warm and welcoming environment.

photo_credit Nathan Tsang & Christy Leung
Nathan Tsang & Christy Leung

The new office design concept revolves heavily around the operating environment of Knorr Bremse’s products, its brand image and core values. The Reception area welcomes visitors and employees with a product feature wall (using 3D printing) that showcases some of the most prominent high-tech products of the company. Visitors and employees are then guided to the meeting rooms and back-office area by linear ceiling lights and a carpet design that alludes to “highway & railway”.

photo_credit Nathan Tsang & Christy Leung
Nathan Tsang & Christy Leung

Knorr-Bremse’s team took a very deliberate decision to move away from its traditional office concept and the team took a very open-minded approach for the design of their Back Of House Office – an essential requirement being that the new design is future proof and ready for the requirements of hybrid working.  During the design process, we worked very closely with Knorr-Bremse’s local Management Team on every step to create the best suited office for the staff to fulfil a variety of requirements: creating a quiet library area/hub for concentrated individual work, ergonomic individual work stations, areas for ad-hoc team collaboration and, foremost, to the heart and soul of the office – the social hub, which is a combined café & collaboration area.  Finally, to hide a huge column in the centre of the office, the design team has created a sustainable moss logo wall and trophy display area. 

photo_credit Nathan Tsang & Christy Leung
Nathan Tsang & Christy Leung

The project experience with Knorr-Bremse has been fun and impactful,  and we are thrilled to know that our client is truly enjoying the new hybrid working environment.

photo_credit Nathan Tsang & Christy Leung
Nathan Tsang & Christy Leung

Project Director: Louis Lau
Interior Designer: Elise Lau

photo_credit Nathan Tsang & Christy Leung
Nathan Tsang & Christy Leung
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More