Lobby in Tetris Hall

Lobby in Tetris Hall

Location
Kiev, Ukraine | View Map
Project Year
2019
Category
City Halls
Andrey Bezuglov

Lobby in Tetris Hall

MONO Architects as Interior Architects

The brainchild of MONO architects and KAN Development blurs the lines between street landscape and interior design. Tetris Hall, with its living trees, is a fusion of outdoors and indoors. This was the main objective of the project: feel as though you’re outdoors while still inside. The architects were given the space at Tetris Hall and asked to work their magic.

 

Measuring some 645 square meters with two-level ceilings, they started essentially from scratch. The team was faced with the task of creating a modern interior that would resemble a 5-star European hotel. Work on the concept was divided into two stages. The first was the development of functional zoning, which allowed the creation of several areas for work and leisure, communication with neighbours or business meetings. Zones had to be designed for one person in mind and for groups of up to six people.

 

The lounge space was isolated and visually separated from the transit area due to living trees, upholstered furniture, carpets and floor lamps. During the second stage, lighting was tackled. “Expolight” are experts in adaptive lighting and they created a system that would automatically adjust for the time of day. The intensity, color and mood of the light corresponds with the location of the sun delivering a comfortable atmosphere at any time of day. Lounge music is played in the lobby creating a welcoming ambiance.

 

Natural colors of the interior soothe. The floor and walls are made of porcelain which resembles a cut of stone. The ceiling is made of aluminum with a special film that resembles a wood texture. Upholstered furniture was made to order according to the sketches of a Ukrainian design company.

 

Tetris Hall residential complex has a stunning private park with wooded areas and a natural feel. The architects of this project wanted people indoors to feel as though they were outdoors. To achieve this, they installed large panoramic windows around the perimeter.

 

This project took six months to implement and the design concept was agreed on with the management of KAN Development. MONO architects with KAN Development have collaborated in the past. They teamed up on the UNIT.Hall project of the B12 business campus in the UNIT.City Innovation Park, as well as the design of public areas for the Republic.

Read story in DeutschItalianoPortuguês and Français

Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architectes renovated an old factory building for an in... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More