Moor, Nanjing

Moor, Nanjing

Architect
Parallect Design
Location
Nanjing, Jiangsu, China | View Map
Project Year
2019
Category
Hotels
Yao Jieqi

Moor, Nanjing

Parallect Design as Architects

The project is located in Jiangning District, Nanjing City, Jiangsu Province, about 11.7 kilometers from the center ofJiangningDistrict, surrounded by farmland. There are two ponds in front and behind the project, you can also see the rolling mountains in the north, and enjoy the pastoral scenery.The owners hope to use the abandoned houses to expand the boutique hotel, so as to create an idyllic residence on the edge of the city, to simply reproduce the idyllic lifestyle, without losing the pursuit of high-quality living environment, so that people who have lived in the city for a long time can get spiritual release in the natural landscape.

photo_credit Yao Jieqi
Yao Jieqi

The original site is composed of a room of 21.6m long and 8.2m wide, with two front and rear courtyards. The design divides the original building plan equally from east to west, retains the original doors, windows and structural beams, and forms three relatively independent living units, ensuring their independence and privacy. Therefore, they can be rented separately in operation.

photo_credit Yao Jieqi
Yao Jieqi

The 5.3m story height of the original building provided an opportunity for the creation of the attic, so that the design is able to go beyond the conventional suite pattern to have a unique room layout, which forms three spatial platforms at different heights: ground floorspace, transitional space (reading area) and the attic space. It greatly enriches the vertical space on experience. With the increase of space elevation, privacy is gradually enhanced.Each suite is for an intimate group, and we hope to create a platform and conditions for interpersonal interaction in this indoor space.

photo_credit Yao Jieqi
Yao Jieqi

We tried to build the continuity and integrity of the space to break down the barriers of traditional indoor "room" restrictions.There is no fully enclosed functional space inside the building. Instead of the "doors", "not totally blocked" partition is designed: the bedroom can be glimpsed through the clothes standin the dining area on the first floor; the bedroom and the reading area are separated by the original tree trunks to define the space while maintaining a certain degree of transparency of sight; the tatami style tea art area and sitting room can share scenery mutually.

photo_credit Yao Jieqi
Yao Jieqi

On the east-west interface of the attic bedroom,we tried to create an "outdoor" state. The tent naturally camps in the field. You can imagineseeing the bright moon in the sky, sitting with your lover in the tent, overlooking the surrounding, and looking at the stars from the skylight at ease.

photo_credit Yao Jieqi
Yao Jieqi

By controlling the opening and closing of the partition between the courtyards, the external landscape platform realizes the free transformation of the two space modes of "private rest" and "open party", so as to realize the needsfor diversified space anddifferent amount of tenants.

photo_credit Yao Jieqi
Yao Jieqi

Application of materials and rural elements: the swing at the entrance, the sofa hammock hanging by the rope represent the desire of returning to the countryside; the light gray art wall paint with mottled texture matches the old elm wood decoration, gauze curtain of the coping in the mensal area is hanged from wooden frame, the whole building gives the rustic charmlike being in the countryside, ethereal and leisured, simple and quiet.Simplematerials were used to create an elegant and very recognizable space.

photo_credit Yao Jieqi
Yao Jieqi

The outdoor landscape platform also continues the texture of the wooden door, and the black bricks are usedto pave the floor and to build the hollow wall. The pavilion covered with Chinese alpine rush on the top and the tea seat woven with bamboo can be used for travel and rest. At this time, we can look out into the distance to the faraway mountains, wisps of smoke rose continuously from the village chimneys and the water under our feet, which just corresponds the poem: Temporarily leave the town for the countryside, outside cooking smoke hanging half ditch. Being in the clean rivers and green mountains,I enjoy this quietnessand beauty.

photo_credit Yao Jieqi
Yao Jieqi

The eaves at the entrance echo the Hui-style cornices of the original building, forming a sense of rhythm from top to bottom. The eaves at the entrance break through the monotonous and lack of changes in the facade, at the same time, providing visitors with signs and guiding functions.Combined with the built-in bathroom space, a concave grey space is constructed for the entrance to ensure good concealment.

photo_credit Yao Jieqi
Yao Jieqi

Step onto the black brisk road, knock open the wooden door, savor simple but elegant and rustic charmin the primitive world of logs and black bricks, in the meantime, enjoy the rural life and live condition that close to nature.

photo_credit Parallect Design
Parallect Design
photo_credit Parallect Design
Parallect Design
Featured Projects
Latest Products
News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More

Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast
12 May 2022 News
Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast

Located on the Sunshine Coast of British Columbia, Sakinaw Lake House by WOVEN Architecture and Desi... More

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco
12 May 2022 News
David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procura... More

A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint
11 May 2022 News
A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint

This new bus station in Santiago de Compostela sees the concept of building merge with that of a vie... More