MY college

NEXT architects as Architects

A team consisting of Christensen & Co. Architects (Denmark) and NEXT architects (The Netherlands) have created the winning proposal for the new educational building for MY college in Spijkenisse, The Netherlands. The new building is designed to ensure that students can explore their talents and skills whilst having a close connection to society.

 “The collaboration between Christensen & Co and our office NEXT architects fostered the creativity and energy of all stakeholders by marrying the knowledge and resources of both offices into a new successful vision and design for MY college.” – Marijn Schenk, Architect and partner, NEXT architects.   

Christensen & Co. Architects is a leading expert in designing sustainable schools and they have collaborated with NEXT architects who contributed on the contextual design approach. Besides showcasing the integration of energy neutrality and circularity to meet the highest sustainability standards, MY college is also designed as a stimulating and attractive learning environment.

A stimulating learning environment
“We’ve created a learning environment based on an architectural concept of No Dead Ends, which is ideal for student interaction. In the central Learning Loop we define various levels of focus, ensuring students can find spaces corresponding with their needs for concentration.” – Mikkel Hermann Sørensen, Architect and partner, Christensen & Co Architects.

To achieve this, the learning environment of MY college holds three overarching typologies for learning: MY BASE, comprising theory rooms and co-creating practice rooms for large groups, MY SQUARE providing learning plazas for student interaction and corridors to promote smaller interactions between students, and MY CAVE offering private study rooms and quiet places for the possibility of retreat. In the overall structure, the clear floor plan is essential for this project, it guides the students to the classrooms whilst giving the teachers an unimpeded overview of the building.

Adding extra to the close environment
On all sides, the building features a unifying layout by using the wooden lamellae, with no closed-off façades and a lot of space for daylight to penetrate in the building. My college adepts to its contextual site and program, whilst placing the gymnastics hall on the top volume creating a focal point in the urban landscape.

A team consisting of Christensen & Co. Architects (Denmark) and NEXT architects (The Netherlands) have created the winning proposal for the new educational building for MY college in Spijkenisse, The Netherlands. The new building is designed to ensure that students can explore their talents and skills whilst having a close connection to society.

 “The collaboration between Christensen & Co and our office NEXT architects fostered the creativity and energy of all stakeholders by marrying the knowledge and resources of both offices into a new successful vision and design for MY college.” – Marijn Schenk, Architect and partner, NEXT architects.   

Christensen & Co. Architects is a leading expert in designing sustainable schools and they have collaborated with NEXT architects who contributed on the contextual design approach. Besides showcasing the integration of energy neutrality and circularity to meet the highest sustainability standards, MY college is also designed as a stimulating and attractive learning environment.

A stimulating learning environment“We’ve created a learning environment based on an architectural concept of No Dead Ends, which is ideal for student interaction. In the central Learning Loop we define various levels of focus, ensuring students can find spaces corresponding with their needs for concentration.” – Mikkel Hermann Sørensen, Architect and partner, Christensen & Co Architects.

To achieve this, the learning environment of MY college holds three overarching typologies for learning: MY BASE, comprising theory rooms and co-creating practice rooms for large groups, MY SQUARE providing learning plazas for student interaction and corridors to promote smaller interactions between students, and MY CAVE offering private study rooms and quiet places for the possibility of retreat. In the overall structure, the clear floor plan is essential for this project, it guides the students to the classrooms whilst giving the teachers an unimpeded overview of the building.

Adding extra to the close environment
On all sides, the building features a unifying layout by using the wooden lamellae, with no closed-off façades and a lot of space for daylight to penetrate in the building. My college adepts to its contextual site and program, whilst placing the gymnastics hall on the top volume creating a focal point in the urban landscape.

Featured Projects
Latest Products
News
25 best architecture firms in Madrid
27 Jun 2022 News
25 best architecture firms in Madrid

Madrid is a center of gravity for European architecture. Spain’s capital city is host to an am... More

Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More

Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest
22 Jun 2022 News
Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest

Designed by NAPUR Architect, the recently opened New Museum of Ethnography in Budapest is a purpose-... More

New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea
22 Jun 2022 News
New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea

The Royal College of Art unveiled its new campus in Battersea, London this past month.  With a... More