Neobpo Headquarters

Neobpo Headquarters

Location
São Paulo, State of São Paulo, Brazil | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Mauricio Moreno

Studio BR Arquitetura signs project for NEOBPO's new headquarters

Studio BR Arquitetura as Interior Architects

The architecture project designed by Studio BR Arquitetura for the new headquarters of NEOBPO, an open innovation company focused on the strategy of customer experience with brands, brought in its conception references to technology and flexibility, without losing the human connection and the direct relation between the teams in the new workspace.   

photo_credit Mauricio Moreno
Mauricio Moreno

"A modern project that refers to technology in one of the oldest corporate buildings in São Paulo," according to Rodrigo Mancini, one of the partners of the firm. In the new 800 m2 headquarters, in Pinheiros district, the strategy was to create environments alluding to technology, flexibility, and with an architecture that would dynamize the interaction between people.  

photo_credit Mauricio Moreno
Mauricio Moreno

The layout houses a large showroom to provide the costumer experience right at the entrance of the complex, where technology can be experienced and fully tried out. This is the heart of the project, where the enchantment takes place in the elevator hall itself, which features a scenography universe printed on the ceiling. From this point onwards, work pools with collaboration are distributed on one side and focus and meeting pools on the other, segmenting the uses very well and increasing the performance of the collaborators. 

photo_credit Mauricio Moreno
Mauricio Moreno

Few fixed places were implemented, with most of the layout being hybrid, with various typologies to add a contemporary way of working, with spaces with Phone Booths, Booths and a forum to support the teams.  

The highlight is the led lighting as a design feature, as well as the use of colors to identify work neighborhoods and increase employee inspiration. All led tunnels created in the showroom area were custom-made as a significant element of the proposed design.  

photo_credit Mauricio Moreno
Mauricio Moreno

Predominantly, the materials explored were the apparent structures of the building (the ceiling was opened to seek amplitude to insert all typologies), added to acoustic partitions, custom carpentry and metal plates that modernize the design and connect the collaborator with the company's innovative identity. 

photo_credit Mauricio Moreno
Mauricio Moreno
photo_credit Mauricio Moreno
Mauricio Moreno
photo_credit Mauricio Moreno
Mauricio Moreno
Project Credits
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architects revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architects revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architects renovated an old factory building for an ind... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More