NT House

2929DesignLab as Architects

NT house is located in the early housing project (established around 1960) in Chiang Mai city, which is in the vicinity of DoiSuthep (the most important mountain of Chiang Mai). Not only because of the location wise, but also because the personality of two owners who love peace, nature and privacy can be regarded as significant factors in designing this house. The design was primarily chosen to respond to both project contexts - to create a view that can appreciate nature - and the complete privacy of the house.


The house itself has an L-shaped building with a large green space inward. This two-story houses are built from reinforced concrete structures, where the ground floor consists of the plugged-in parking space connecting to the entrance hall and the integrated living-dining room. On the one end it continues to the kitchen, while another end goes to the studying room and a suite guest bedroom. Another important feature of the house is the staircase hall. It functions also as a double space hall with the gap beneath the volume of the shifted wall on the second floor. It allows the air can be circulated through. This gap – created by the shifted wall – offers such an alternated stack effect for this massive house, meanwhile the gap becomes the channel to let the lights from above to shine through at night. It creates the different feeling when the lights are pouring out onto the external wall. The view at the end of the second floor stairs leads to the Buddha shelf sunken in a circular shape wall – to create a sense of calm and serene. And then we enter the second floor bedroom, and outside with a balcony for planting trees and morning exercise.


Because we aim to maximize the use of green space, so by locating green space at the back seems to be the best option. It also allows us to build the house close to the set-back boundary, where the walls of the house are integrated and function as a fence all at once. For us, it was a great opportunity to create a shape of the solid block building, where the wall surface can become the backdrop of the playful shadow of the tree and of the building itself. Opaque shapes have been replaced with the light at night, it seems like the expression of the house have changed in every moment.

 

Material used:

  1. Flooring: Ceremic Tile, M Stone Beige, Cotto Thailand
  2. Roofing: Concrete Roof, NeuStile Grey Slate, SCG Thailand
  3. Interior lighting: A&E lighting
  4. Paint Finishing: SK KAKEN (Thailand) Co.,LTD.

Read story in DeutschPortuguêsItalianoEspañol and Français

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Ceremic TileCOTTO
Concrete RoofSCG
Interior LightingA&E Lighting
Paint FinishingSK KAKEN
Product Spec Sheet
Ceremic Tile
M stone graphite by COTTO
Concrete Roof
NeuStile Grey Slate by SCG
Interior Lighting
Paint Finishing
Featured Projects
Latest Products
News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More

Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast
12 May 2022 News
Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast

Located on the Sunshine Coast of British Columbia, Sakinaw Lake House by WOVEN Architecture and Desi... More

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco
12 May 2022 News
David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procura... More

A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint
11 May 2022 News
A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint

This new bus station in Santiago de Compostela sees the concept of building merge with that of a vie... More