Office Design - Pfizer

Office Design - Pfizer

Location
Hong Kong | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Steven Ko

Pfizer Office

Steven Leach Group as Interior Architects

As Gold Winner of Muse awards, pfizer Hong Kong office is in one of Hong Kong’s prime Central Business District, Quarry Bay. It is prepared to continuously deliver pharmaceutical solutions driven by science. Alongside the new logo and many of Pfizer’s core values are also integrated into the new office design. In addition to deepen a sense of local community, unique local elements are subtly incorporated throughout the new office. Based on the scientifically proven studies showing efficiency over attendance, Pfizer is moving towards an activity-based work mode and leaving traditional workplace behind. Pfizer also carries the company’s core values to the new office. The arrival area is defined to be the key experience moment, it is devoted to providing a soft welcome, created to convey an energetic and innovative impression along with a strong Pfizer branding to their visitors. By providing spaces like Library, Mothers Room, Games Room, and Work Café, which are all to take good care of colleague’s emotions and phenomenally support work-life balance.

photo_credit Steven Ko
Steven Ko
photo_credit Steven Ko
Steven Ko

Taking an ultra-step to maintain a well-being environment, several places have philosophical quotes on the wall to navigate the company’s values and continuously inspire colleagues. The new office has a variety of destinations optimized to enhance different ways of working. From the highlight of the design, like Workstations with a wide range of furniture are designed to provide individual time to execute personal work; Phone Booths, Huddle Booth, and Quiet Room are intended to provide a workplace with extra privacy and concentration; the Collaboration Space is beyond flexible, team provisions are new ways to support innovative conversation, it cultivates a sense of community and common purpose.

“We have very positive comments from our colleagues for the new office design, they are excited with the cozy and innovative design and love it at their first sight.” said Pfizer Senior Facilities Manager, Hong Kong & Macau Lead

photo_credit Steven Ko
Steven Ko
photo_credit Steven Ko
Steven Ko

Biophilic elements are saturated within the office. Over 50% of the office is an open area, meaning more chances to rely on natural light shining from the outside. Beside the reduction usage of electricity, natural light offers thermal comfort. Greeneries are planted to not only control air quality but also to better mental health. Occupancy sensors are installed to help reducing CO2 emissions. Recognizing the possibility of carrying old furniture from the previous office, Pfizer Hong Kong took advantage of re-using over 70% of that furniture in the new office. Pfizer has proven again the company is committed to reduce the risk brought by climate change.

photo_credit Steven Ko
Steven Ko
photo_credit Steven Ko
Steven Ko

Project Director: Louis Lau

Design Lead: Jesyca Ong

Interior Designer: Elise Lau

Assistant Interior Designer: Alison Wong

Featured Projects
Latest Products
News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More

Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall
29 Jun 2022 News
Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall

On a steep site in Mexico, Izar Houses by Taller ADG Alonso de Garay pay exceptional attention to en... More

25 best architecture firms in Madrid
27 Jun 2022 News
25 best architecture firms in Madrid

Madrid is a center of gravity for European architecture. Spain’s capital city is host to an am... More

Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More