OKTO offices

OKTO offices

Architect
Athens Creative
Location
Athens, Greece | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Giorgos Sfakianakis
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
FlooringDickson Constant
Interior lightingIKEA
Glass Films3M
Interior furnitureDekko
FlooringGerflor
Interior lightingPetridis S.A.

Product Spec Sheet
Interior lighting
by IKEA
Glass Films
by 3M
Interior furniture
by Dekko
Flooring
by Gerflor
Interior lighting

OKTO offices

Athens Creative as Architects

OKTOPay, is a blooming fintech company carrying on a heavy corporate heritage through established affiliate companies such as Netlink. OKTO, as aiming high, was in need of a new, fresh, contemporary and motivating working environment for its 60+ employees, to accumulate all its existing operations and future evolution.

photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis

Athens Creative took on the task of turning a former therapeutical clinic to the new OKTO Headquarters on a total of 1.200sqm on 7 floors.

photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis

The first design strategy was to create a functional open office environment with diverse meeting points spread as ‘public spaces’ through the working desks. Places where people meet, interact, relax, decompress etc.

photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis

The second design strategy was to generate a strong and dominant element through the whole building offering a contemporary spatial experience and a vivid corporate id. The concrete ceiling was unveiled, the existing mechanical infrastructure was upgraded and everything together got painted in a peachy tone that unifies the working space on each floor while creating a strong spatial id aiming to generate positive feelings and motivational behaviors. The floor design distinguishes the diverse functions and propel a more user friendly flow through the open space.

photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis

A small color blocked kitchenette is created on each floor more as a coffee corner while on the top floor there is the main cafeteria with a bbq terrace.

photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis

Many existing OKTOs furniture where reused gathered on the ground floor in a mix & match sense. Last but not least, Athens Creative curated the corporate spatial branding through the building.

photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis
photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis
photo_credit Giorgos Sfakianakis
Giorgos Sfakianakis

Material Used:
1. Flooring: Gerflor & Dickson 
2. Interior lighting: Petridis Lighting & Ikea 
3. Interior furniture: Dekko Interiors & Ikea 
4. Glass Films: 3m Fasara Cloud

5. Artificial Plants: Spacegreen

6. Sound Absorband Panels: Narbuta - Tsaoussoglou

Read story in ItalianoPortuguêsEspañolFrançais and Deutsch

Project Credits
Products used in this project
Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architectes renovated an old factory building for an in... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More