Pine House

Pine House

Architect
Parallect Design
Location
Yixing, Wuxi, Jiangsu, China | View Map
Project Year
2019
Category
Apartments

Housing
Jieqi Yao

Pine House

Parallect Design as Architects

Project name: Pine House

Design: Parallect Design (Suzhou)

Website: https://www.parallect-design.com/

Contact e-mail:info@parallect-design.com

Design year & Completion Year: 2019

Leader Designer:Di Huang

Design Team:Xueyi Sun, Chen Zhang, Mingfeng Xiao, Minmin Meng, Xiangdong Xiao, Nan Yang

Project location: Yixing, Jiangsu

Gross Built Area (square meters): 700m2

Photo credits: Jieqi Yao

Clients: Pine House Photography B&B

Caption

Project Introduction

Songlou is located in Wuxi City, Jiangsu Province, China's Tao Capital: Yixing. The surrounding natural environment is very superior. It is located in the Longchi Mountain Scenic Area in the scenic Yangxian Tourism Resort. Not only is the base surrounded by lush bamboo forests, but you can also see the farmland and the temple in the mountain. 

Caption

The understanding of the project between the architect and the owner coincides. This homestay hidden in the bamboo forest should borrow the scenery and blend with nature. At the same time, as a photographer, the owner also hopes that his photographic works can be exhibited in the homestay: it not only decorates the artistry of the space, but also infuses the owner's artistic accomplishment, making the homestay more distinctive and personal.

Caption

The whole building presents a simple white color. Through the various combination of spatial boxes, it not only enriches the space types, obtains more gray spaces that are close to nature, but also maintains the overall architectural form. The architecture is therefore outstanding from the surrounded green area: architecture, mountains, bamboo forests, and flowing water together create the poetic living life that modern people aspire to, which is simple, natural and leisurely.

Caption

In terms of functional arrangement, the underground floor is used as a multi-functional entertainment space: Karaoke, film hall, entertainment room, water bar, are all available. The spatial characteristics of the basement can reduce noise interference, ensuring that some guests can sleep peacefully. The first floor is the transition between the underground entertainment space and the private and quiet guest room space, where reception services, tea drinking and reading takes place, and it is also an important public space for guests to interact and make friends. There are 7 independent rooms on the second/third floor, each of them has a good natural view that can please guests.

Caption

If the wall division is necessary to divide space functions and create privacy, then in this project, components such as windows, balconies, and glass partitions become a way to connect the indoor and outdoor, building and the landscape, people and nature. For the guest rooms on the second and third floors, the designer adopted large-area corner windows facing different landscapes according to the surrounding natural conditions of each room. At the same time, the theme of each guest room echoes its different window scenery (streams, mountains, bamboo forests, etc.), which forms different interior styles. These floor-to-ceiling windows are like a frame in photography, making different natural landscapes like a picture scroll. Completely unfolded before the eyes of the residents, the interior of the building has realized the maximum absorption of natural scenery, and the unique room names such as "Tanxi", "Muyang" and "Shaking Bamboo" are also derived from this. In the Songlou homestay, every window opening is a framing arrangement after careful observation by the photographer owner and designer.

Caption

The terrace is an architectural element that can effectively introduces people into the real nature, and the use of glass handrails further improves the relationship between people and nature. For residents, the terrace is also the most popular space. Here, you can sit and enjoy the humid breeze in the mountains, listen to the birds and smell the flowers, and you can also hold parties and serve as a small open-air camp.

Caption

The wooden material is an important element for the interior. On the one hand, it continues the pristine and natural mountain landscape characteristics, and at the same time makes the owner's artistic photographic work a bit of rustic charm. The design of the public space on the first floor and the first floor flexibly uses the load-bearing structure to create a variety of activity spaces and at the same time eliminate the division and obstruction of the space by the load-bearing structure. There are basically no door openings in the entire public area which makes it open and bright. Only low wooden walls are used as the division of some specific spaces (such as study room).

Caption
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More