Pink & White Apartment

Pink & White Apartment

Architect
Studio ST Architects
Location
New York, NY, USA | View Map
Project Year
2017
Category
Apartments
Aviad Bar Ness
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Marble tile and slabStone Source
Mate
Grigio
Resorts
Bianco Alanur
Carrara
Marble tileAnn Sacks
Blue Dolomite
Interior furnitureJonathan Adler
Lampert Sofa
Interior furnitureRoberto Lazzeroni
Bean Desk
LightingJuno
Engineered Wood, Patina White Oak Sand Dollar — Light Character/Brushed Surface/Satin FinishLV Wood

Product Spec Sheet
Marble tile and slab
Carrara, Bianco Alanur, Resorts, Grigio, Mate by Stone Source
Marble tile
Blue Dolomite by Ann Sacks
Interior furniture
Lampert Sofa by Jonathan Adler
Interior furniture
Bean Desk by Roberto Lazzeroni
Lighting
by Juno
Engineered Wood, Patina White Oak Sand Dollar — Light Character/Brushed Surface/Satin Finish
by LV Wood

Pink & White Apartment

Studio ST Architects as Architects

This apartment renovation transformed a 700 square foot studio into a one bedroom apartment. The main goals were to bring to brighten the dark space and to and transform the apartment into a sleek, minimalist space that would showcase the owner’s collection of Asian art.Large glass windows, stark white walls, bleached wood floors, white millwork and recessed track lighting were specifically chosen in order to create a gallery-like feel throughout the apartment. Several other design changes were made both to create an open feel and better utilize the space. Pocket doors were added to create a separate bedroom for privacy.

When open, they offer direct views of Manhattan’s skyline from the living room and create a continuous space that make the apartment feel much larger. Extra storage was carefully built in so as not to interrupt the open feel of the space. Studio ST Architects built a wall of closets near the entrance and two closets on each side of the pocket doors. Other unique features further reflect the apartment’s modern and contemporary aesthetic as well as the client’s lifestyle. A deep powder room sink was specially chosen for the client to wash the dog’s feet after a run in the park.A zen-like bathroom, with a large soaking tub and crystal handles, embodies style and comfort. The updated kitchen and bar area has new appliances and clear crystal drawer handles. Brilliant views of the skyline can be seen from all windows, and a private balcony off the master bedroom brings in fresh air year-round.

 

Material Used :
Doors: Oak veneer solid core pocket doors
Flooring: wood 
Engineered Wood, Patina White Oak Sand Dollar—Light Character/Brushed Surface/Satin Finish, LV Wood

Flooring: tile 
-Marble tile and slab, Carrara white/grey, Stone Source
-Marble tile and slab, Bianco Alanur, Stone Source
-Marble tile, Blue Dolomite, Ann Sacks
-Marble tile, Resorts Grigio Matte, Stone Source
-Marble tile, Statuary, Stone Source
-Marble tile, Shellstone Mini Brick, Studium


Interior furniture: 
-American Walnut, Bean Desk, Roberto Lazzeroni
-Brussels charcoal fabric with and white base finish, Lampert Sofa, Jonathan Adler
-Lacquered bank wood with stainless steel legs, Rocky Credenza Sideboard, Joel Escalona

Featured Projects
Latest Products
News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More

The Metropolitan by Delugan Meissl Associated Architects delineates multifunctional urban living
5 Aug 2022 News
The Metropolitan by Delugan Meissl Associated Architects delineates multifunctional urban living

Located in the Sonnwendviertel district, directly south of Vienna’s new central station, the M... More