Polygon Studio
Jeffery S. Poss, FAIA
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersDuravit
ManufacturersAndersen Windows
ManufacturersArtemide
ManufacturersThe Modern Fan Co.
ManufacturersWAC Lighting
ManufacturersWittus – Fire by Design

Product Spec Sheet
Manufacturers
by Duravit
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers

Polygon Studio by WORKUS Studio and Jeffery S. Poss Architect

WORKUS Studio as Architects

The owners of a steep lakefront residential property wanted a small studio that could serve for making sculpture and accommodating guests. The form of the building reflects these two functions.


The sculpture studio on the ground floor has both a large vertical light-filled space, as well as a lower service zone tucked under the loft. The guest loft above forms its own gabled volume and pronounced deck. The result is a series of very distinct yet interconnected spaces.


The studio is located at the highest point of the property, along an access road that forms the western boundary. The guest space is at the pinnacle of the site, 130 steps up from the water’s edge. This vista allows elevated tree-filtered views of Lake George.


The exterior cladding references Adirondack rural vernacular and helps emphasize the spatial conception. Galvanized steel siding wraps the gables and north end. Vertical planks of locally-milled red cedar covers the polygonal east and west sides. The cedar is reintroduced on the interior to create a warm and aromatic environment.

Polygon Studio

Jeffery S. Poss, Architect as Architects

The owners of a steep lakefront residential property wanted a small studio that could serve for making sculpture and accommodating guests. The form of the building reflects these two functions. The sculpture studio on the ground floor has both a large vertical light-filled space, as well as a lower service zone tucked under the loft. The guest loft above forms its own gabled volume and pronounced deck. The result is a series of very distinct yet interconnected spaces.


The studio is located at the highest point of the property, along an access road that forms the western boundary. The guest space is at the pinnacle of the site, 130 steps up from the water’s edge. This vista allows elevated tree-filtered views of Lake George. The exterior cladding references Adirondack rural vernacular and helps emphasize the spatial conception. Galvanized steel siding wraps the gables and north end. Vertical planks of locally-milled red cedar covers the polygonal east and west sides. The cedar is reintroduced on the interior to create a warm and aromatic environment.

Project Credits
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More