Prudential

Prudential

Location
Singapore | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Kelvin Cuff

Prudential

ID21 as Interior Architects

As one of Singapore’s leading life insurance companies, Prudential Assurance Company Singapore has served the financial and protection needs of Singaporeans for over 85 years. Now occupying 66,000 sqft of space spread across seven floors at UE Bizhub West, Prudential’s new office has been designed by ID21 as a rejuvenating oasis within the urban concrete jungle.

photo_credit Kelvin Cuff
Kelvin Cuff

Drawing inspiration from biodiversity in nature, we have redefined Prudential’s new workplace as a living ecosystem that comprises various areas catering to different needs, from focus work and collaboration to learning and innovation. We have extended the idea of environmental protection by bringing experiences of nature into the built environment that elevate one’s mood and creativity levels.

photo_credit Kelvin Cuff
Kelvin Cuff

A new client experience has been introduced through the revamped customer service area. Rather than the conventional approach of customers being assigned to service agents at fixed desks, the latter will approach customers to lead them to an available service desk positioned along the window perimeter. For more private consultations, service agents can also make use of the adjacent suite of meeting rooms. Taking cues from hospitality design, the use of soft lighting and design elements reminiscent of greenery and water bodies create a soothing and comfortable environment.

photo_credit Kelvin Cuff
Kelvin Cuff

The two training rooms can be combined to accommodate larger capacity events through the use of operable walls. Inspired by the symbolism of trees, curved walls overlaid with timber panels and lattices frame the space. Both rooms have been equipped with audio-visual capabilities and writable surfaces to facilitate learning and discussion.

photo_credit Kelvin Cuff
Kelvin Cuff

At the back office, existing office furniture was reused whenever possible to give them a second lease of life. Pockets of collaboration and recreation spaces have also been interspersed throughout the workstations. The curvilinear placement of workstations along the core of the floorplate helps to delineate user walkways, while wayfinding was subtly incorporated through gradient-toned carpeting.

photo_credit Kelvin Cuff
Kelvin Cuff

Our design concept of environmental protection and sustainability has been fully expressed in the design language of the floorplate. Through our design, a thriving and dynamic hub has been created within Prudential’s new office space whereby employees are invigorated to perform at their best.

photo_credit Kelvin Cuff
Kelvin Cuff
Project Credits
Interior Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ManufacturersHerman Miller
Product Spec Sheet
Manufacturers
Featured Projects
Latest Products
News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More

Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast
12 May 2022 News
Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast

Located on the Sunshine Coast of British Columbia, Sakinaw Lake House by WOVEN Architecture and Desi... More

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco
12 May 2022 News
David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procura... More

A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint
11 May 2022 News
A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint

This new bus station in Santiago de Compostela sees the concept of building merge with that of a vie... More